Pikáns kacsacomb fûszeres meggyszósszal

2017-03-17

sponsored links

A csillagánizsos szószok nagyon bejönnek a családnak. A rózsabors pedig még különlegesebbé tette. Ez tipikusan az a fajta fogás, ami bár 3 részbõl áll, nem sok munkát igényel, és a mosatlan sem rengeteg. Nálunk a férjem imádja a krumplipürét, én viszont unom készíteni és unalmasnak is tartom (éppen ezért legtöbbször varálok rajta valamit, most viszont teljesen natúran hagytam), de amikor készítek, akkor roppant hálás szokott lenni érte. :) A nagylányom is. Irdatlan adagokat képes bevágni. :) Szerencsére, nem látszik rajta...
Szóval klasszikus felállás: hús, krumpli, szósz, mégis más, mint a klasszikus. :) 


Pikáns kacsacomb fûszeres meggyszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 4 konyhakész kacsacomb, 1 csapott teáskanál só, ? - ? teáskanál bors, gyömbérpor és õrölt koriander, 2-3 szem összetört szegfûbors és borókabogyó, olívaolaj; 
a szószhoz: 25 dkg meggy (fagyasztott vagy befõttbõl), 2 csapott evõkanál kukoricakeményítõ, 1 csillagánizs, ? teáskanál rózsabors, só, cukor, citromlé; 
a tálaláshoz: krumplipüré.

Elkészítése:  A kacsacombokat szárazra törölgetjük, majd megszórjuk a porfûszerek keverékével. Tálba tesszük, rálocsolunk 4-5 evõkanál olívaolajat, és kézzel jól összeforgatjuk-masszírozzuk. Állni hagyjuk egy ideig, akár 1 éjszakán is át. Ezután hõálló edénybe tesszük, aláöntünk kevés vizet, lefedjük, és 180 fokos sütõben kb. 1 óra alatt puhára sütjük-pároljuk. Végül fedõ nélkül, illetve a hõt kissé megemelve rápirítunk. Amíg a hús elkészül, megcsináljuk a krumplipürét, illetve a meggyszószt. A meggyet kis lábosba rakjuk a csillagánzzsal és a durvára tört rózsaborssal együtt,  szórunk rá 1-2 evõkanál cukrot meg 1 csipet sót, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és felforraljuk. A keményítõt elkeverjük kevés hideg vízzel, és a meggyhez öntjük, állandóan kavargatva. Ha szükséges, további vízzel hígítjuk tetszés szerint. Végül ha kell, cukorral és citromlével igazítunk az ízén. Jól kiforraljuk. A sült kacsacombbal és krumplipürével kínáljuk.

KT - 2017/4

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2017/03/p...

sponsored links

Keres?s