Pikáns sertéskolbász

2018-07-16

sponsored links

A nyár közepe nem éppen a kolbásztöltés ideje, de ha grillezni szeretnénk, és igazán finom kolbászra vágyunk, hát akkor ez (az egyik) tuti befutó. Garantáltan adalékmentes, tudjuk, mit teszünk bele, és nem inak meg egyéb fogyasztásra nem vagy alig alkalmas dolgok kerülnek bele. Érdemes belevágni.



Pikáns sertéskolbász

Hozzávalók: 2 kg sertés színhús, ? kg nagyon zsíros hús, 1,5-2 evõkanál só, ?-1 teáskanál õrölt bors, 1 teáskanál pirospaprika, 5-6 cikk fokhagyma, 2 szegfûszeg, 1 teáskanál szárított, õrölt oregánó, ?-1 teáskanál csilipor, kb. 1 dl fehérbor, sertésbél.

Elkészítése:  A kétféle húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a szegfûszeget nagyon finomra törjük vagy megõröljük. Összevegyítjük a száraz fûszereket, rászórjuk a húsra, és alaposan összeforgatjuk. Letakarva, hûvös helyen 1 napig állni hagyjuk, idõközben néhányszor átforgatjuk. Másnap a húst ledaráljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kicsinként beledolgozzuk a bort, alaposan megdagasztjuk, majd tisztított sertésbélbe töltjük. Tetszés szerint készíthetünk hosszabb szálakat, vagy kb. araszosakat, megcsavarván a belet mindegyik kolbászka után. Ezután tetszés szerint a kolbász felfüstölhetõ, vagy frissen, grillezhetõ. Mustárral, pirított kenyérrel, zöldségekkel kínáljuk.

Megjegyzés: A receptben megadott fûszeradagok irányadóak csupán, ki-ki ízlése szerint csökkentheti vagy növelheti azok mennyiségét. Elõször ajánlatos mindig kevesebb fûszert tenni, majd utólag a mi ízlésünkhöz igazítani.


ÉÍ - 2018/NYÁR

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2018/07/p...

sponsored links

Keres?s