Pezsgõtorta és boldog új évet!

2010-12-31

sponsored links



Kedves Olvasóim!
Nagyon boldog és sikerekben gazdag új évet kívánok mindnyájatoknak! Remélem jövõre találkozunk ugyanitt!

Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 2 ek víz
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 kk sütõpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 1 citrom héja és leve
  • 2 ek. narancslekvár
  • 5 dl tejszín
  • 1 csomag zselatinfix
  • 2 ek porcukor
  • 2 dl pezsgõ
  • 1 dl almalé
  • 3 ek zselatin
  • 1 maroknyi fagyasztott málna
A piskótához az egész tojásokat egy csipet sóval és a cukorral verjük,amíg a tojás kifehéredik.keverjük bele a sütõporral elkevert lisztet,majd elõkészített tortaformában,elõmelegített sütõben süssük készre.

A krémhez a pudingport készítsük el az csomagoláson elõírt módon.A végén keverjük bele a citrom héját és levét,meg a narancslekvárt.A puding felületét takarjuk be folpackkal és hagyjuk kihûlni.
A tejszínt verjük fel a zselatinfix-szel,és adjunk még hozzá kb. 2 evõkanálnyi porcukrot.
A kihûlt pudingot elõször robotgéppel habosítsuk fel,majd részletekbe adjuk hozzá a tejszínhabot.

A pezsgõzseléhez a zselatint oldjuk fel,majd öntsük hozzá az almalevet és a pezsgõt.Öntsük egy a tortaformánál kisebb edénybe,dobáljk bele a málnát és hagyjuk megdermedni.

A piskótát vágjuk ketté és kenjük meg a krém harmadával.A zselét egy percre mártsuk forró vízbe,majd helyezzük a torta közepére. A maradék krémmel borítsuk be,de hagyjunk a torta oldalára is belõle.

Folytats a blogon ... horsi-orsi.blogspot.com/2010/12/pezsg...

sponsored links

Keres?s