Petrezselyem mártás

2018-07-12

sponsored links

Szomszédasszonyom megajándékozott  nem kevés petrezselyem zöldjével. Szeretem az illatát és az ízét,  általában ezekbõl a frissekbõl szoktam  fagyasztani is a  téli napokra  /tisztítom-mosom kicsit száradni hagyom és zacskóba pakolom/. Gondoltam kipróbálom ezt a mártást mert ilyen friss hozzávaló ritkán adatik:-)) A recept: innen

Hozzávalók: nagy csokor petrezselyem, 1 evõkanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál vaj, 2,5 dl tej, só, reszelt  szerecsendió, csipet cukor,

Elkészítése: Petrezselymet megmostam lecsepegtettem apróra daraboltam, fokhagymát tisztítás után szintén apróra vágtam. Vajat forrósítottam beletettem a fokhagymát  rátettem a petrezselymet  kicsit dinszteltem majd a lisztet is hozzátettem átforgattam ezután felöntöttem a tejjel fûszereztem sóval és szerecsendióval összefõztem a végén csipet cukrot kevertem bele.?
Jó étvágyat!


Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2018/07/...

sponsored links

Keres?s