Parmezánszószos spagetti metélõhagymával

2017-03-13

sponsored links







Mostanában nagyon rákaptunk a spagettire. Egyszerûen megunhatatlan mindkettõnk számára, és szerintem képesek lennénk 2 hétig is csak ezt enni. :D Hol tejfölösen, hol paprikaszósszal vagy éppen bolognai raguval, persze ezeket is pluszban tejföllel és sajttal megbolondítva. :D
Úgy gondoltam, ezúttal parmezános besamelmártással próbálom ki, de közben a bocskorpaprika is ajánlkozott, hogy õ bizony megint szívesen átlényegülne pépes konzisztenciájúvá. Végül a két ötletet vegyítve ez a sajtos-paprikás besamelmártás lett a végeredmény. Azt hiszem, nem ez volt az utolsó alkalom, hogy elkészítettem. :)
Idõközben újra elkészítettem, és a korábbi, zsázsacsírás díszítés helyett metélõhagyma került rá. Õszintén szólva, így mindkettõnknek jobban ízlett. :)






Hozzávalók 2 személyre:

20 dkg spagetti (pl. Barilla)
5 dkg reszelt parmezán
1 bocskorpaprika
2 nagy gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
2 dkg vaj
2 dkg fehér tönkölybúzaliszt
2 dl tej
4 ek. mustárolaj
õrölt fekete bors
zöldfûszeres só
metélõhagyma a tálaláshoz

elkészítés:

  1. A kis kockákra vágott paprikát a felaprított fokhagymával együtt 2 evõkanál felforrósított mustárolajon megdinszteljük, közben fûszeres sóval ízesítjük.
  2. Felöntjük 1 dl tejszínnel, és amikor a levét majdnem teljesen elfõtte, a zöldségalapot a botmixer poharába szedve pürésítjük.
  3. Egy kis lábasban vajat hevítünk, kézi haberõvel csomómentesre keverjük a liszttel, és folyamatosan kavargatva felöntjük a forró tejjel.
  4. Miután besûrûsödött, fûszeres sóval, borssal ízesítjük, majd felolvasztjuk benne a reszelt parmezánt, és összedolgozzuk a paprikapéppel.
  5. A tésztát bõ, sós vízben kifõzzük, majd alaposan lecsepegtetjük, és 2 evõkanál mustárolajon megfuttatjuk.
  6. Jól elkeverjük a sajtszósszal, tányérokba szedjük, megszórjuk aprított metélõhagymával, és tálaljuk.











A recept a Kifõztük gasztromagazin februári számában is megjelent.




Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2017/03/parme...

sponsored links

Keres?s