Parmezános kifli

2017-01-16

sponsored links









Rég sütöttem már kiflit. Épp ideje volt, annál is inkább, mert így kipróbálhattam az újdonsült croissant-vágómat. :) Szabad kézzel biztosan nem tudnék ilyen szabályos háromszögeket vágni. :D Egy régi jól bevált receptemet dolgoztam kicsit át. Mi tagadás, a parmezán kifejezetten jót tett neki. Készíthetjük vendégvárónak, sör- vagy borkorcsolyának beszélgetésekhez, uzsonnára, vagy bármikor, amikor csak kedvünk szottyan egy jó kis sós harapnivalóra.









Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg sima liszt
2 dl tej
4-5 evõkanál tejföl
7 dkg parmezán
4 dkg élesztõ
1 kávéskanál cukor


A kenéshez:
3 evõkanál olvasztott vaj

A tetejére:
1 tojássárgája
1 kávéskanál víz
szezámmag


  1. A tésztához az élesztõt a cukorral és egy evõkanál liszttel langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, frissen reszelt parmezánt, sót tálba mérjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a felfuttatott élesztõt és kézzel ruganyos tésztává gyúrjuk. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát lisztezett felületen ~35x50 cm-es téglalappá nyújtjuk. Hosszában elfelezzük, majd mindkét félbõl 10-10 egyforma háromszöget vágunk.
  3. A tésztát megkenjük olvasztott vajjal, majd egyenként megformázzuk a kifliket. Sütõpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk õket.
  4. Lekenjük a tojássárgája és víz keverékével, meghintjük szezámmaggal és 190°C-ra elõmelegített sütõben ~15 perc alatt aranybarnára sütjük.













A receptet a Kifõztük januári számában is megtaláljátok. :)

Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s