Paradicsomos, tejszínes olasz csirke

2017-01-15

sponsored links

Az esetek nagy többségében otthonról viszek az irodába ebédet. Két alkalommal fordult elõ, hogy a Gödörbõl vásároltam bakonyi csirkét. De ennél többször szoktam megnézni az étlapot ötletadónak. :) Bár nem tudom, õk hogy készítik ezt a csirkés ételt, de saját elgondolás alapján megfõztem a sajátom.
Ez egy dobozos poszt lesz, mert a mai adagot fotózás nélkül betermeltem, a holnapit pedig már az ételtartómba tettem bele. :)

Elkészítése

A hagymákat felaprózzuk és kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a felkockázott csirkemellet, és nem túl magas lángon, de fehéredésig pirítjuk.
Fûszerezzük, öntünk alá kevés vizet és lefedve puhára pároljuk.
Amikor megpuhult a csirke, hozzáadjuk a paradicsompürét és tejszínt. Néhány perc alatt, kevergetés mellett készre forraljuk.
Durumbúza-õrleménybõl készült tésztát fõztem hozzá.

Hozzávalók:
2-3 ek. olaj
2 gerezd fokhagyma
1 vörös hagyma
1 csirkemell
1-1 púpozott tk. oregánó, bazsalikom
só, bors (ízlés szerint)
1 dl víz
1 kis dobozos konzerv paradicsompüré
2 dl habtejszín (30%-os)
20-22 dkg tészta



Folytats a blogon ... izutazas.blogspot.com/2017/01/paradic...

sponsored links

Keres?s