Paradicsomos spagetti

2017-10-09

sponsored links

Láttam a minap Fördõs Zé oldalán  ezt a jó kis paradicsomos spagettit. No persze, hogy nem kellett több, azonnal szerettem volna ilyent enni. :)
Picit azonban várni kellett az alkalomra, mert a hétvégén egészen másokat ettünk és nem otthon.
Így erre a nagyon jó és zseniálisan egyszerû  receptre ma sikerült sort keríteni, egy pici csavarral.
 Hozzávalók 5 fõre: egy csomag teljes kiõrlésû spagetti, 600 gr fürtös paradicsom, 2 fej fokhagyma, 2 csomag mozzarella, 2 közepes padlizsán, rozmaring, bazsalikom,kakukkfû, só, bors, olíva olaj.
Elkészítése: Elõször süssük meg a paradicsomokat. Tegyük egy hõálló edénybe, szárastól együtt, majd vágjunk félbe 2 fej fokhagymát és azt is tegyük mellé. Bõkezûen adjunk hozzá rozmaringot és sót, majd locsoljuk meg olajjal és toljuk be a 200 fokos sütõbe 30 percre. Eközben kockázzuk fel a padlizsánokat, majd terítsük el egy nagyobb sütõlapon, lehetõleg sütõpapírt is használva. Sózzuk, borsozzuk, ajándékozzuk meg kakukkfûvel, majd locsoljunk rá egy kevés olívaolajat is. Forgassuk át és amint a paradicsomok elhagyták a sütõt, tegyük be a padlizsánokat. Ezt követõen tegyünk oda vizet a tésztának, majd amikor felforrt ne sajnáljuk a sót a fõzõvízbe. Fõzzük ki a tésztát, és merjük át egy olyan edénybe, ahol van elég hely arra, hogy alaposan megforgassuk. A paradicsomok közben annyira kihûltek már, hogy eltávolíthatjuk a szárukat, a rozmaring ágakat és kihámozhatjuk a fokhagymákat is a héjukból. Egy villával lazán törjük össze, nem baj, ha darabos marad. Öntsük ezt a csodás mártást a tésztára, jól forgassuk át. Tálalásnál elõször a tésztát pakoljuk a tányérra, majd szórjuk meg az aranybarnára megsült padlizsánkockákkal, szórjuk meg az apróra vágott bazsalikommal, végül tépkedjük rá a mozzarellát...egyszerûen mennyei. :)


Folytats a blogon ... kimeloetelek.blogspot.com/2017/10/par...

sponsored links

Keres?s