Paprikás cukkini - Anita ovis ballagás

2018-06-19

sponsored links

 Nem a ballagáshoz illõ étel, de most ezt fõztem.
Ugyan úgy készül mint a paprikás krumpli, csak cukkinibõl.

Hétvégén tyúkot vágtunk, a háját kisütöttem, annak a zsírjára tettem egy fej felkockázott vöröshagymát. Mikor üvegesre sült hozzá tettem pirospaprikát, a megpucolt és kockára vágott cukkinit, felkarikázott chorizo kolbászt. Felöntöttem vízzel és puhára fõztem.
Finom lett.

Anita ballagása:
Mintha most született volna, és most írattuk be az oviba. Õ választotta a napocska jelét, elõször esernyõt akart, de meggondolta magát. És már el is ballagott az oviból, szeptembertõl kezdõdik az iskola. Ma el is küldték a listát mit kell megvenni.
kiscsaládunk
Papával, meg a terülj-terülj asztalka. Anyuval két napig fõztünk.
Menü: kolbásszal töltött karaj, töltött dagadó, fasírt, franciasaláta, zöldséges sali, gyümölcstorta, sajtosrúd.
Megérkezett a pereputty idõben, közben exem kocsijával elmentem kereszt szüleimért, lent találkoztunk a mûvelõdési házban.
Nagyon jól sikerült a mûsor, amit Anyák napjával együtt tartottak meg. Tényleg nagyon sokat tanulhattak. Mivel német nemzetiségi az ovi, németül is elõadtak néhány dalt, sajnos mikor megkérdeztem a gyermekem mit énekelt, fogalma sem volt.
Mûsor után hazamentünk, Keresztanyám lerakta a hozott sütikéjit és leült a kanapéra táskáját szorongatva. Komolyan, mint Mary Poppins.
Mindenki megvacsorázott, és persze mindenkinek sürgõs dolga akadt. Szári Mamáéknak gyorsan el kellett látni az állataikat, erdõkertesiekének pedig a macskáik akartak éhen halni. Márti barátnõm maradt volna még, de mivel haza kellett vinnem Kereszt szüleimet, Unokatesómat így õ is elment haza.
Azért döntöttem így, hogy ekkora ünneplés lesz, mert mindenki már a hetven évet súrolta, vagy már be is töltötte, reméljük, de ki tudja hogy az általános iskolai ballagásra kit fogunk tudni még meghívni.
Gyorsan távozott a vendégsereg, de legalább itt voltak.


Folytats a blogon ... https://bodzamania.blogspot.com/2018/...

sponsored links

Keres?s