Paleo "kenyér" tojásfehérjével
sponsored links
A recept a Palovital weblapjáról származik, BB receptje. Eredetileg szezámpehellyel és mandulaliszttel készült, én kicsit módosítottam az alapanyagokon, mivel nincs mandulalisztem.
Hozzávalók:
6 db tojásfehérje
4-5 evõkanál szezámpehely
2 evõkanál darált dió
2 evõkanál lenmagpehely
1 evõkanál darált kókuszreszelék
1 késhegynyi szódabikarbóna
só-ízlés szerint , kb.1/4 kávéskanálnyi
Elkészítés:
A tojások fehérjét kevés sóval habosra verjük. Nem kell kõkeményre, úgy, mint ahogy a piskótatésztához szokás felverni.
Óvatosan, hogy ne essen össze a hab, egyenletesen beleforgatva hozzáadjuk a többi összekevert száraz adalékot.
Sütõpapírral bélelt formába (pl. gyümölcskenyér forma) öntjük a masszát, és elõmelegített kb. 170 °C ? os sütõben kisütjük kb. 25 perc alatt.
Tûpróbával ellenõrizzük!
A tojásfehérjéhez összesen 8-10 evõkanálnyi "liszt" szükséges.
A szezámpehely akár el is hagyható.
Magok õrleményei lehetnek: kókuszliszt, mandulaliszt, dióliszt, szezámliszt, mákliszt (kiegészítõként), tökmagliszt (kiegészítõként), lenmagliszt (kiegészítõként), továbbá lehet akár önmagában gesztenyeliszt. Tetszés szerint variálható, kinek ízlése szerint.
Tetejét megszórtam zabpehellyel, ami szintén elmaradhat, a szigorúbb paleo diéta nem is nagyon támogatja.
Finom lett, laza tésztával, puhább, mint egy piskóta!