Palacsinta torta

2017-02-19

sponsored links

Végre!!! Azt kell mondanom, hogy végre valahára sikerült megsütnöm ezt a tortát. Kísérlet már volt rá egyszer januárban, de akkor egy szerencsétlen mozdulatnak köszönhetõen, az egész torta a padlón landolt. Most viszont sikerült :)
A receptet a Mindmegette oldalán találtam.
 Hozzávalók a palacsintákhoz: 4 dl liszt, 4 dl tej, 4 egész tojás, 2 kk sütõpor, 1 cs. vaníliás cukor, pici só, 2 ek porcukor, olaj a sütéshez.
A töltelékhez: 25 dkg mascarpone sajt, 4 ek nutella, 2 ek porcukor, 2,5 dl állati eredetû tejszín, 1 kanál porcukor.
A tetejére 5 dkg étcsoki, 1 kk olaj.
Elkészítése: a palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük egymással, és megsütjük a palacsintákat. Ez egy kissé sûrûbb tészta, mint amit általában ismerünk, így vastagabb is lesz egy-egy palacsinta belõle.
Én mindig a tortaforma karikájával vágom ki egyformára a kisült palacsintákat.
Kb 10-12 db palacsinta lesz ebbõl a mennyiségbõl.
Amíg a palacsinták hûlnek kikeverjük a mascarponét a nutellával és a porcukorral, majd egy másik edényben felverjük a tejszínhabot is egy kanál cukorral.
Aztán rétegezve tesszük a tortaformába a palacsintákat, egy réteg nutellás krém, egy réteg tejszínhab, a tetejére nutellás krém kerüljön.
Egy éjszakára hûlni hagyjuk a hûtõben, vagy hideg helyen. Másnap felolvasztjuk a csokit gõz felett, összekeverjük az olajjal, majd egy kanál segítségével rácsorgatjuk a torta tetejére.


Folytats a blogon ... csibekonyha.blogspot.com/2017/02/pala...

sponsored links

Keres?s