Padlizsános finomságok

2014-08-01

sponsored links

padlizsan01

Az elmúlt egy hétben valahogy mindig szembe jött velem a padlizsán más-más formában. Egy hete a Metro Gasztroakadémián jártunk Krisztivel, Amival és Piszkével, ahol Bereznay Tamással és néhány újságíróval közösen fõztünk. Rám való tekintettel készült egy isteni vega fogás is, padlizsánból. Aztán múlt szombaton a biopiacon belefutottam ezekbe a gyönyörû padlizsánokba. Igen, mindegyik padlizsán, a fehér hosszú, a narancssárga sötétzöld csíkos kicsi kerek és természetesen a lila is! Fantasztikusak, ugye? Ma pedig egy nagyon finom nyári rakott zöldséges ragut készítettem, amelybe került padlizsán is. Végtelenül egyszerû a receptje és nagyon finom: a tepsi aljára olívaolajat öntünk, majd meghámozott burgonyát szeletelünk egy rétegben. Sózás. Jöhet a padlizsán, fokhagyma, oregánó, paradicsom, vöröshagyma, só, majd ismételjük, amíg a tepsi tetejéhez érünk. A legtetejére burgonyát rakunk, meglocsoljuk olívaolajjal, majd egy kevés vizet öntünk rá. Alufóliával lefedjük és 200 fokos sütõben sütjük, amíg a zöldségek megpuhulnak és szaftos lesz a ragunk.

És íme néhány padlizsános recept, amelyekért érdemes idõt töltenünk a konyhában…

Sült padlizsán tahinis joghurtos öntettel… nyamm! Egy nagy tál salátával könnyû nyári ebéd vagy ...


Folytats a blogon ... www.zizikalandjai.com/2014/07/padlizs...

sponsored links

Keres?s