Padicsomos hagymatokány - Tocãni?ã de ceapã cu mãmãligã

2017-01-12

sponsored links



Hozzávalók 4 személyre: 4 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 dl paradicsomlé, 2 evõkanál liszt, 1 evõkanál paprikakrém, só, bors, fûszerpaprika, petrezselyemzöld, olaj.


Elkészítése: Az apróra vágott hagymát kevés vízzel üvegesre dinszteljük az olajon. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, félrehúzzuk és megszórjuk fûszerpaprikával meg borssal. Beletesszük a paprikakrémet, majd rászórjuk a lisztet. Felöntjük a paradicsomlével és annyi vízzel, hogy tetszõleges sûrûségû mártást kapjunk. Szükség szerint sózzuk. Lassú tûzön, 3-4 percig forraljuk, többször megkavarjuk, hogy ne süljön oda. A végén megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel. Puliszkával és savanyú káposztával tálaljuk. 


Tocãni?ã de ceapã cu mãmãligã

Ingrediente pentru 4 persoane: 4 cepe, 2 cã?ei de usturoi, 100 ml bulion, 2 linguri fãinã, 1 lingurã pastã de ardei, sare, piper, boia dulce, frunze de pãtrunjel verde, ulei.

Prepararea: Ceapa curã?atã se mãrun?e?te ?i se adaugã peste uleiul fierbinte. Se sãreazã ?i se înãbu?e cu 2-3 linguri de apã, pânã când devine sticloasã. Se trage deoparte, se asezoneazã cu piper ?i boia dulce, se adaugã pasta de ardei ?i se presarã cu fãina. Se amestecã, apoi se toarnã bulionul ?i apã, atât cât sã devinã un sos consistent. Se fierbe la foc mic 3-4 minute, amestecând din când în când sã nu se prindã de vas. La sfâr?it se presarã cu pãtrunjel mãrun?it. Se serve?te cu mãmãligã ?i varzã muratã.

Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2017/01/pa...

sponsored links

Keres?s