P?rolt pitypanglevelek pir?tott lila pereszk?vel

2022-11-05

sponsored links

A pongyola pitypang levelei az ?szi es?k ut?n is sokfel? felfriss?lnek. Finom, zsenge, csak kev?ss? keser? leveleket hajt ilyenkor is a n?v?ny, hasonl?k?pp, mint tavasszal. ?rdemes ?sszehozni egy ?szi gomb?val ezeket a leveleket. A pitypanglevelek fogyaszt?sa nem mindenhol hangzik idegen?l, van ahol termesztik is, ?s sz?vesen fogyasztj?k sal?t?kban vagy p?rolva. ?rdemes, hiszen a pitypanglevelek sz?mos ?rdemmel rendelkeznek. Err?l itt b?vebben ?rtam.
Elk?sz?t?s: Zsenge leveleket szed?nk. Ha keser?nek tal?ljuk, hideg v?zben ?zatjuk p?r ?r?t vagy p?rol?s el?tt blans?rozzuk ?ket. Ezut?n kev?s zs?ron/olajon, pici fokhagym?val megp?roljuk. K?l?n, kev?s zs?ron, kock?ra v?gott szalonn?val egy?tt megpir?tjuk a gomb?t (ha nagyobbak, ?sszev?gva), majd ?vatosan a p?rolt pitypanglevelekhez keverj?k. F?szerezz?k s?val, borssal, csilipehellyel, kev?s citroml?vel, majd megsz?rjuk pir?tott szez?mmaggal. Melegen t?laljuk.

Folytats a blogon ... erdokostolo.blogspot.com/2022/11/paro...

sponsored links

Keres?s