Pácolt csirke bok choy-jal
sponsored links
A Fehérvári úti piacon, a felső szinten időről-időre lehet venni ebből a soknevű ázsiai zöldségből, a legnagyobb örömömre. Nevezik még pak choi, bok choi betűkkel leírva, sőt magyarul is keresheted: bordás kel néven.
A legjobb, hogy nem utazik 3ezer kilométert, hanem itt a város környékén is megterem a fólia alatt.
Persze azért ázsiai zöldség lévén, jó kis szójaszószos-földimogyorós wokos étel kerekedett belőle.
A csirkét pedig egyszerűen mindig ugyanígy fogom pácolni, mert zseniális. (Sőt, lazaccal még jobban működik!)
Szóval 1 csirkemell pácolásához: 3 evőkanál rizsecet (vagy sushi-ecet), 2 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál méz, 1 kiskanál chili-szósz (pl. Tabasco).
A felkockázott húst legalább 1 órán keresztül ebben a ...