Orosz hajdinás palacsinta avagy blini gombamártással

2015-02-20

sponsored links

hajdinas_palacsinta.jpg

A palacsintát szinte mindenki szereti, de még nem biztos hogy kóstolta milyen a hagyományos orosz blini. Szóval a blini készülhet a legkülönbözőbb lisztekből, amiről megismerjük, hogy vastagabb mint akár a legvastagabbnak tartott palacsinta, csészealj méretű, és élesztővel készül, amelyhez még további lazító anyagként, kovász, és felvert tojásfehérje is hozzáadható. Megjegyzem akkor lesz a palacsinta tésztája könnyű és laza, ha az élesztőt vízben oldjuk fel, viszont ha tejjel készítjük akkor meg finomabb lesz, következésképpen, először vízben feloldjuk az élesztőt, majd amikor elkevertük a liszttel, langyos tejjel fogjuk tovább hígítani.

Az élesztő mennyisége attól függ milyen lisztet választunk. A hajdinaliszthez több élesztő  kell, mint a búzaliszthez.Hogy milyen lisztet válasszunk hozzá azt meghatározza mi kerül a tetejére. Mint az az  orosz tálalási módra jellemző, az asztal közepét telerakják a legkülönbözőbb finomságokkal, elsősorban olvasztott vaj, mellyel meglocsolhatjuk a tányérra helyezett kis blinit, fekete és vörös kaviár, különböző füstölt halak, lazac, tokhal, makréla, sózott hering, gombamártás, tejföl (ha nincsenek halak), párolt-sült zöldségek, káposzta, sárgarépa, sütőtök, és vannak húsos változatok is.

Hajdina palacsinta 1.

2 pohár hajdinaliszt ...


Folytatás a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2015/02/20/oros...

sponsored links

Keresés




Gasztroblogok