OMLÓS CITROMOS KEKSZ
sponsored links
OMLÓS CITROMOS KEKSZ
Még karácsony elõtt készítettem el ezeket a nagyon finom onlós kekszeket. Sajnos sok nem maradt belõle, így csak ezzel a fotóval szolgálhatok.. A citromot lehet helyettesíteni naranccsal is, úgy is nagyon finom lehet a végeredmény - én még nem próbáltam, csak a nosaltyn, a recept alatt volt olyan hozzászóló, aki már narancsos kivitelben is legyártotta ezeket a finomságokat.. Nagyon omlós, nagyon finom és gyorsan elkészíthetõ..
12 dkg vaj
20 dkg cukor
0.5 kávéskanál vanília kivonat
1 db tojás
0.5 citromból nyert citromlé
1 citromból nyert citromhéj
28 dkg finomliszt
0.25 teáskanál sütõpor
2 késhegynyi szódabikarbóna
1 csipet só
10 dkg porcukor
ELKÉSZÍTÉSE
- A puha vajat keverõtálba tesszük, és a kristálycukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a citromlevet, a lereszelt héját, a vaníliát, a tojást, majd krémes masszát keverünk belõle.
- A lisztben elkeverjük a sütõport, a szódabikarbónát és a sót, majd fokozatosan a masszához keverjük, és puha, formázható tésztát gyúrunk belõle.
- A sütõt elõmelegítjük 180 fokra, majd egy tepsit kibélelünk sütõpapírral.
- A tésztából dió nagyságú gömböket formázunk, ezt követõen pedig porcukorban alaposan meghempergetjük õket.
- A porcukor bevonatos golyókat sütõpapírra tesszük, finoman megnyomjuk a tetejét, hogy kicsit laposabb legyen.
- A sütõben kb. 10-12 perc alatt elkészül. Fontos, hogy nem kell barnára sütni, mert akkor kiszárad a tészta, és kemény lesz. Ha már egy kis színt kapott és kemény a teteje, akkor vesszük ki.
Recept: innen
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.