Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Sós rizottó tortácskákA tv-ben az egyik fõzõmûsorban csinálta az ausztrál szakács fickó az alábbi remek ételt, amit azon nyomban én is megcsináltam, annyira guszta volt. Kicsit macerás, de legalább olyan finom, mint amilyen jól néz ki... Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... gastroglobe.blogspot.com/2011/10/sos-... |
Heti egyperces 2011/44. |
Tovbb a blogra ... gumimacik.blogspot.com/2011/10/heti-e... |
Ropogós, leveles sajtos kiflik mustáros virslivel töltveReggel korán keltem, mert elõzõ nap a csabai kolbászfesztiválon voltunk. Késõn értünk haza, így itt az oldalon is vajmi keveset ténykedtem. Miközben szerkesztettem és nézelõdtem eszembe jutott, hogy nincs itthon semmilyen reggelihez való péksütemény, de még más ehetõ alapanyag is alig-alig. Volt viszont 4 szál jóféle juhbeles sertés virsli. Gondoltam, hogy nem kel korán a család, körülnéztem, hogy mit tudnék készíteni ... |
Tovbb a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |
Gombóc Artúrok figyelem!! ... JÁTÉKFehér csokoládé, töltött csokoládé, magvas csokoládé, kicsi csokoládé... Igazi Gombóc Artúrnak tartod magad? Akkor játssz velem és nyerd meg a 3000 Ft értékû ajándékutalványt, majd készíttesd el saját különleges csokoládé összeállításod a ChocoMe-nál. Íme a részletek: Olyan egyszerû lesz, mint a blogos játékok zöme. :) ... |
Tovbb a blogra ... etelekestortak.blogger.hu/2011/10/31/... |
Olyan felemás nap nekem ez a mai.Egyrészt ma van a születésnapom, másrészt ma emlékezhetem azokra, akik már soha nem lehetnek velem...:( Mivel tegnap már megünnepeltek a gyerekeim, unokáim, párom, Tesóm és Unokahúgom, ma az emlékezés ideje jött el. |
Tovbb a blogra ... szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blo... |
Top reggelizõ és egy életképes álom avagy a Dzsem Pékség. Interjú.A Dzsem Pékség megnyitásával tovább bõvült a top reggelizõhelyek száma. A helyben sütött francia péksütemények, a különleges szendvicsek és a bagelek óriási választéka minket is beszippantott, ezért megkerestük a Dzsem Pékség megálmodóit. Interjú Bartyik Gabriellával és Nagy Katalinnal, a Pékség tulajdonosaival. Nagyjából egy éve nyitottátok a pékséget. Honnan indultatok és hogy jött az ötlet, hogy pont egy pékséget nyissatok? Miért nem pont ... |
Tovbb a blogra ... wannabechef.eu/egyeb/dzsem/ |
Diós gombafasírt paradicsomszósszalHagyományos ízvilágú vacsorára vágytam. De mivel ebédre májat ettünk, azaz húst, ezúttal valami húsmentest kívántam. Na, persze, és még gyors is legyen! Szétnéztem egy-két blogon ezügyben, és hamarosan sikerült is találnom valamit, ami tetszett: gombafasírtot, egycsipetnél. Nagyjából ragaszkodtam a recepthez, bár még hozzátettem ezt-azt, és kissé nagyobb adagban készítettem. És ... |
Tovbb a blogra ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/10/d... |
Rizlingek a VillábólMindenki ismeri (legalábbis átlag boros) a Villa Tolnay-t, boraikat. Négy-öt éve úgy gondoltam, hogy mára ez már tényleg így lesz. Nagy volt a robbanás, amivel Philipp Oser berobbant a magyar bor-köztudatba. Elsõsorban fehér boraival, azon belül is a rizlingekkel, még szép, ha valakinek Badacsonyban van területe ez szinte kötelezõ. A svájci úriembernek van pénze, és annyira megfogta a Balaton-felvidék hangulata, hogy mindenképpen ott akarta ... |
Tovbb a blogra ... gasztroszex.blog.hu/2011/10/31/rizlin... |
Útravaló szendvicsekKirándulni készültünk, gondoltam, sütök egy kis pogácsát, aztán az majd jó lesz, meg is vettem hozzá az alapanyagokat. Persze ahogy alakult a tervezési folyamat, egyre nyilvánvalóbb lett, hogy az egy-két órás csatangolás helyett egésznapos, hegymászós túrára készülhetek lelkileg. Ja, akkor viszont ide nem pogi kell, hanem "rendes" kaja. Kenyeret nyilván nem vettem, mert ugye minek, viszont a fene fog azért korábban kelni, hogy még lemenjen reggel ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Valsagkonyha/... |
Divatdiktátorok lettünk!Egy éve mindenki azt kérdezgeti tõlem: hogy kerül a macska a konyhába? És mi történik? A legnagyobb olasz divatáruházlánc, a COIN az idén egy komplett fekete macskás konyhai kiegészítõ kollekcióval rukkol elõ! Hát most a macskásoknak lesz hol vásárolniuk egymásnak karácsonyra, az biztos. Én elõre jelzem mindenkinek: imádom a macskákat, a macskás tárgyakat ellenben ... |
Tovbb a blogra ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/10/31/di... |
Japán ananászos csirkeTõlem nem idegen módon ismét egy ananászos étel. Ez egy régebbi Stahl Magazinban lelt recept kissé átalakított megvalósulása. Hozzávalók - 4 fõre: ... |
Tovbb a blogra ... fozomasina.freeblog.hu/archives/2011/... |
Chilis birskörte chutneyTavaly ismerkedtem meg a birskörtével egyik kolléganõm isteni birskörte lekvárja által. Nem is tudtam, hogy létezik ilyen finom, zamatos, illatos, édes és egyben fanyar, körte ízû és mégsem gyümölcs! |
Tovbb a blogra ... mindenkaja.blog.hu/2011/10/31/bejegyz... |
Krumpli lángos reformosanEgy kicsit gúnyt ûzött velem a technika. Azért nem tudtam jelentkezni, mert a fényképezõgépemet és a számítógépemet nem tudtam párosítani, így hiába készültek képek, nem tudtam a számítógépre áttenni. Na de ez most már megoldódott. Mivel már itt az õsz,éppen itt az ideje, hogy lángost készítsek a családomnak. Már nagyon sokszorkészítettem lángost. Mivel próbálunk egy kicsit egészségesebben étkezni,gondoltam, hogy a liszt mennyiségét megosztom és teszek bele ... |
Tovbb a blogra ... ritaennielvezet.blogspot.com/2011/10/... |
Happy Halloween |
Tovbb a blogra ... szandradeekonyha.blogspot.com/2011/10... |
Diós-diós sütemény |
Tovbb a blogra ... kiskonyham.blogspot.com/2011/10/dios-... |
Sütõtökös dominóEbben az õszi hónapban Zizi a szezonnak megfelelõen sütõtökös recepteket írt ki a VKF 45. fordulójának témájaként. Mivel vegetáriánus blogot ír Zizi, ezért húst és halat mellõzõ recepteken lehetett gondolkodni. A sütõtök rendkívül változatosan alkalmazható a konyhában. A nevétõl eltérõen sütésen túl lehet fõzni, párolni, valamint nyersen vagy marinálva is fogyasztható. Sõt, édesítve vagy sziruppal átitatva akár édességekben is ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/KsrletiKonyha... |
Almás pite.Almás pite az örök, megunhatatlan sütemény. Többféle receptet kipróbáltam már, és mindegyik nagyon finomra sikerült. Most a családi receptet vettem elõ amit az anyukám, és a nagymamám sokszor megsütött. A tésztájába természetesen zsír került, mivel annak idején a disznóvágásoknak köszönhetõen, nem is használtak mást a fõzéshez és a sütemények készítéséhez. Állítom ilyen ... |
Tovbb a blogra ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/10/a... |
Én csak uborkát kapok?!?!Ez a mondat hagyta el ma az ebéd tálalásakor az én egyetlenem száját. Bennem pedig elindult, valahonnét a gyomromtól kezdõdõen, a jogos felháborodás. UBORKA?! DE HISZ EZ CUKKINI!!! No igen, a szakácsmûvészet szép dolog. Ha értékelik. Vagy, még inkább, ha felsimerik. Néha azért becsúsznak bakik, úgy, mint ez a mai is. :) Pedig volt jónéhány jele annak, hogy az, amit épp a tányérra szedek, nem lehet uborka. Többek között az uborkát nem szokás sütni. A köret pedig a sütõbõl került ... |
Tovbb a blogra ... flamcsi.blogspot.com/2011/10/en-csak-... |
És még mindig játszomAz egész ott kezdõdött, hogy rossz kedvem volt. Aztán jött a következõ lépés, hogy elkezdtem kreatív oldalakat nézni. A kreatív oldalaknak követõje lettem, mert annyira sok nyitott és fantasztikusan tehetséges és nagy képzelõerõvel megáldott blogger van. Aztán meg mindenhol látom, hogy játszanak az emberek, és a saját kezükkel készített dolgokat lehet megnyerni, és mind annyira csodaszép! Meg aztán itt vagyok én is, hirdettem egy játékot, és olyan nagy élmény lesni, hogy vajon jött-e már újabb komment. És ... |
Tovbb a blogra ... mivanlina.blogspot.com/2011/10/es-meg... |
Túlsúlyos bõröndjeinkAz enoteca Olaszországban borozót és borkereskedést jelent, ahol nemcsak poharazni és kóstolni lehet, hanem egyszerû, jó ételeket is kínálnak a vendégnek. A névadással e mûfaj elõtt tisztelgett a pécsi Enoteca Corso étterem két tulajdonosa, Csóra Zsanett és Soós Tamás - egy közgazdász és egy jogász -, aki tíz éve nagy fába vágta a fejszéjét. |
Tovbb a blogra ... buvosszakacs.blog.hu/2011/10/30/enote... |
KöszöntõMondtam, hogy a játék összehozza az embereket! És olyan nagy öröm, amikor játszom valakinél, cserébe õ meglesi, ki is vagyok, miket írok, és tetszik neki, és rendszeres olvasóm lesz! Immáron 23-an olvassák a blogomat, és ennek én annyira örülök, hogy el sem hiszitek!!! Üdvözöllek benneteket Ari, Adél és Tiffanylda!!! És akkor ami a tegnapi bejegyzésbõl "lemaradt", hogy Tiffanyldánál is van ám játék, szóval látogassátok meg ti is! A ... |
Tovbb a blogra ... mivanlina.blogspot.com/2011/10/koszon... |
GYERTYALÁNG...Rád gondolok... ha nézem a gyertyalángot és elmormolom az áldott Miatyánkot... Rád gondolok... az évtizedek ködébe veszve feszültél rá Te is, a keresztre... Rád gondolok... az aggódó szeretetre mi beleszövõdött minden évtizedbe... Rád gondolok... mikor annyira fáj a Gyermekem... Ha bántottalak, ...bocsásd meg azt nekem... Rád gondolok... Édesanyám! a hiányod már nem fájdalom... de hiányodat annyira fájlalom, hogy Rád gondolok... és ha mégsem... akkor is Feléd száll minden szeretésem... ...egy gyertyaláng... egy szál virág... ...így köszönöm meg Neked, hogy lehettem egykor és most is még a Te szeretõ Gyermeked... |
Tovbb a blogra ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2011/... |
Vörösboros-gombás sertésragu
Igazán olyan étel, ami a csípõs, hûvös napokra való. Pl. egy kirándulás után este hazaérve, vagy jó kis kerti munkák után a meleg házba húzódva igazán össze tudja kovácsolni a társaságot. Bár nálunk ma pihenõs nap volt, mégis nagyon jól esett melegen bekanalazni. Illatos, szaftos, tartalmas. Aki szereti, kísérje el avval a borral, amivel elkészíti. Vörösboros-gombás sertésragu ... |
Tovbb a blogra ... bodzablog.freeblog.hu/archives/2011/1... |
Óvatosan vásároljunk ! |
Tovbb a blogra ... takarekoskonyha.blogspot.com/2011/10/... |
Triple choc cookiesEzek azok a kukik, amiket biztos, hogy nem sütök meg még egyszer! Annyira, de annyira finomak (már maga a nyers tészta is!), hogy legszívesebben együltõ helyemben befalnám az egészet, és ami nagyobb baj, a családban nem én vagyok az egyedüli, aki így gondolja. Szóval addio kukik! A hozzászólásokból ítélve úgy tûnik, nem csak nála lett elsöprõ sikere a receptnek... Triple choc cookies Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... tavolainpiazza.blogspot.com/2011/10/t... |
Spagetti póréhagymás sütõtökszósszal és csíkos vénuszkagylóval(Spaghetti con crema di zucca allo zenzero e vongole) Hozzávalók: 320 g spagetti 300 g sütõtök (tisztítva mérve) 100 g póréhagyma 400 g csíkos vénuszkagyló ... |
Tovbb a blogra ... pasta-ebasta.blogspot.com/2011/10/spa... |
Vargányás- rókagombás rizottó
A rizottó nem rizi-bizi! Bár létezik zöldborsós rizottó is, de nem összekeverendõ a magyar pergõs zöldborsós rizs a krémes selymes állagú igazi olasz rizottóval. |
Tovbb a blogra ... mindenkaja.blog.hu/2011/10/31/bejegyz... |
Kókuszgolyó meggyel - klasszikNálunk a gyerekek készítik, mert annyira egyszerû. Az én gyerekkoromban még daráltuk a háztartási kekszet, de most már minden kisközértben lehet kapni a darált kekszet. Fontos, hogy jó minõségû kakaóport használjunk, lehetõleg ne cukrozott változatot, hanem keserû holland kakaóport. Extra változatban a közepébe meggyet teszünk. A rumot ízlés szerint adagolhatjuk ha felnõtteknek készítjük, akkor mehet bel egy kicsit több is. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... mindenkaja.blog.hu/2011/10/31/bejegyz... |
Mustáros heringsalátaTudom, hogy nem mindenki van oda a ruszliért, azaz a pácolt heringért. Aki viszont egyszer ráérzett a vajpuha savanykás hal ízére annak tetszeni fog ez a saláta. Hol lehet jó ruszlit kapni? Egyik jó beszerzõhely a hipermarketek halas pultja közelében, másik az IKEA shopban, harmadik pedig az orosz ételeket árusító Arbat bolthálózatban (http://www.arbat.hu/). |
Tovbb a blogra ... mindenkaja.blog.hu/2011/10/31/bejegyz... |
Kézmûves Magyar Ízek Vására és elsõ boltjaIdén novemberben kerül másodjára megrendezésre a Kézmûves Magyar Ízek Vására, a Millenáris parkban, november 18-20 között. Részemrõl lemaradtam az elsõrõl ezért most nagyon várom milyen lesz. Az elsõrõl sok jót hallottam és olvastam. Mit lehet tudni a novemberi vásárról? Elindult egy kóstolóturné, ahol a szervezõk a vásárlókkal közösen keresik Magyarország kedvenc ízét. Több mint ötezer íz közül lehet választani, nem csak a vásáron, hanem a kóstolóturnén is. Az elsõ turné állomás a Kézmûves Magyar ... |
Tovbb a blogra ... pisztacia.blog.hu/2011/10/31/kezmuves... |
Birsalma kompóttejmentes laktózmentes szójamentes gluténmentes tojásmentes Hozzávalók:
|
Tovbb a blogra ... mitegyek.blog.hu/2011/10/31/birsalma_... |
Camembertes õszi salátaÕsszel mit tennénk egy jó kis salátába? Hát diót, almát és zellert biztosan, és hogy laktatóbb legyen remekül passzol hozzá a camembert sajt! Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... mindenkaja.blog.hu/2011/10/31/bejegyz... |
Meggyes-mákos piskóta (reform)Tortakészítés után maradt némi fagyasztott meggyem, amit fel kellett használni. Aztán volt egy kevés mákom, így azt is felhasználva, készült ez a gyors, finom és egészséges sütemény. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... gergelyne.blogspot.com/2011/10/meggye... |
Sütõtökös muffinMár rég nem hoztam muffint, most itt jön egy aktuális ízesítésû, amely a sütõtöktõl édes és nagyon puha lesz. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2011/10... |
Libamájas falatkák diólekvárral- takarékos változatAmikor egy sima hétvégén reggelire szeretnénk magunkat úriasan érezni és ágyból kikelve finom falatokat bekapni, akkor dobom be ezt a trükköt. Nem kell hozzá túl sok minden, csak libamájas pástétom, pirítós kenyér és diólekvár. Próbáltam már áfonya lekvárral és az is nagyon fonom volt. Vendégváró falatkáknak is alkalmas. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... mindenkaja.blog.hu/2011/10/31/libamaj... |
Füszeres-mandulás minikuglófSzerettem volna már valamit sütni a kis kuglófformákban. Erre a sütire esett a választásom, ami a közelgö hüvös napokon igen jól fog esni egy finom teával. Igaz, ma 25 fok lesz és ha jól tudom, otthon is szép idö van. Azért így is lecsúszik... Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... borsandpepper.blogspot.com/2011/10/fu... |