Néha - néha ilyeneket vacsorázom...

2018-05-02

sponsored links

... amikor éhes vagyok, amikor nagyon light-os ebédet hoznak: pl. ma zöldséglevest és kakaós tejbegrízt, amit egyébként nagyon szeretek, de lássuk be hamar megéhezik ezután az ember, vagy  amikor nem kívánok semmilyen hideget, akkor muszáj olykor összedobni valamit, valami meleg ételt, ha feltûnõen éhes vagyok...
Nos, ilyenkor készül valami jóféle spagetti vagy makaróni, vagy lebbencsleves, vagy a megunhatatlan salátafõzelék vagy leves, csak a sûrítés mértékétõl függõen, és esetleg egy adag vajas-tejes krumplipüré almakompóttal vagy bármilyen más kompóttal.
Mostanában valamelyik hétköznap este volt: 
Makaróni gombás arabiata szósszal, sok reszelt sajttal
makaróni egy személy részére
1 ü. készen kapható, üveges csípõs arabiata szósz
1 db vöröshagyma kockázva
1 ek. oregano
1 kis üveg szeletelt csiperke gomba - levétõl leöntve
sok reszelt trappista
Forró sós vízben kifõzöm 8 perc alatt a makarónit, majd leszûröm, tálba szedem, amibe egy kevés zsírt tettem, összeforgatom.
Közben kevés olajon dinsztelem a hagymát, hozzászórom a levétõl leöntött gombát és összepirítom, meghintem oreganoval és ráborítom a készen kapható szószt, ami nekem nagyon ízlik, isteni csípõs.
összefõzöm pár perc alatt és már tálalok is.
Tányérba megy a makaróni, rá a szósz, jó bõven és máris reszelem rá a sok sajtot, fotelba helyezkedem és jöhet a Konyhafõnök következõ része, ahol számomra ugyan borzasztó ételek készülnek, olykor borzasztó alapanyagokkal, olyanokkal is amiket még nem is láttam, amikrõl még nem is hallottam soha, én egészen biztosan képtelen lennék olyasmiket készíteni, de azért érdeklõdéssel nézem a versenyzõket és azt a mérhetetlen pazarlást, ami ott megy.
 

... és ma este lett :
Salátafõzelék zöldspárgával és sok petrezselyemmel... no meg rántottakockákkal
1 fej saláta, már kicsit fonnyadt
1 cs. zöldspárga
1 csokor friss zöldpetrezselyem
6 gerezd fokhagyma apróra
olaj, liszt
tej, tejszín
só, bors
3 tojásból rántottalepény, majd felkockázva
A négynapos hosszúhétvégérõl maradtak meg a zöldségek és mivel idén tavasszal még nem ettem salátafõzeléket, hát most összedobtam, spárgát is tettem hozzá, meg petrezselymet is, és pertsze jó fokhagymásan, tejesen, tejszínesen készítve berántva.
Számomra megunhatatlan fõzelék.
 



Folytats a blogon ... https://zsanuaria.blogspot.com/2018/0...

sponsored links

Keres?s