Nyulas leves csipetkével

2014-11-24

sponsored links


Itt van az a nagyon finom leves, amit nyúlhússal-csonttal fõztem, és a múltkor említettem. Nagyon ízlett a családnak, kicsit eltért a megszokott levesektõl. :) S bár a csipetke csipkedése eléggé hosszadalmas, évente egyszer-kétszer megéri a fáradozást. Be lehet vonni a gyerekeket a készítésébe, bár akkor számítani kell rá, hoyg nem lesznek a csipetkék annyira szabályos méretûek. Nálunk azért igyekeztek. :)

Nyulas leves csipetkével

Hozzávalók 5-6 személyre: 35-40 dkg húsos nyúlcsont (nálam a mellkasa és a gerinc nyak felõli része), 3 sárgarépa, 5-6 cikk fokhagyma, 1 paradicsomkonzerv (aprított) vagy nyáron 2-3 puha paradicsom, 2 tojás, 10+1-2 evõkanál liszt, só, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A csontot hideg vízben fõni tesszük, majd ha fölforrt a víz, lehabozzuk. Közepes lángon, fedõ alatt félpuhára ...

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2014/11/n...

sponsored links

Keres?s