Nyolcvanezerért vacsorázhatsz a világ legkisebb éttermében

2018-03-16

sponsored links





Ha egy igazán meghitt környezetben szeretnél vacsorázni, akkor az olaszországi Solo per due éttermet neked találták ki.

Az étterem ugyanis igencsak aprócska, tulajdonképpen egy díszesen berendezett nappalira hasonlít. És ? mint a neve is mutatja ? összesen csak két fõre lehet foglalni egy idõben.

A világ legkisebb étterme egy kis olasz faluban, a Rómától 68 kilométerre található Vaconéban mûködik. Naponta négy vendéget fogadnak, kettõt ebédre, kettõt vacsorára. Persze nem eshetünk csak úgy be, elõre be kell jelentkezni, amit az idõpont elõtt egy héttel meg is kell erõsíteni és megrendelni az ételt, illetve az egyéb, alkalomhoz illõ dolgokat, pl. virágcsokrot, szív alakú tortát, háttérzenét stb. Ez alapján szerzik be a ? természetesen ? friss és házi készítésû alapanyagokat, juhsajtot, tésztát, extra szûz olívaolajat.



A megbeszélt idõpontban kinyit az étterem, ahová egy gyönyörû, gyertyákkal megvilágított kerten keresztül sétálhatunk be. Az étteremben hatalmas csillár, gyertyatartó, kandalló, öblös fotelek, valamint minden kívánságot lesõ pincérek szolgálják, szolgáltatják a kényelmet.



Majdnem 30 éve mûködik az étterem. Ha itt szeretnénk elkölteni a pénzünket vacsoránkat, mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, 250 euróba, azaz 80 ezer forint körüli összegbe kerül fejenként, amiben nincs benne, ha pezsgõt vagy különlegesebb bort kérünk vagy éppen a virágkompozíciók sem.





Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésért, ne maradj el semmirõl! ?



Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2018/03/16/nyol...

sponsored links

Keres?s