Non plus ultra

2017-03-18

sponsored links

Ez a sütemény már régóta az egyik kedvencem, annyira finom. Az ember azt hinné, hogy egy sima linzer kicsit átalakítva, de igazából nagyon sokat dob rajta az a kevéske tojáshab!


Hozzávalók
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 15 dkg baracklekvár
  • 2 tojásfehérje
  • 100 g porcukor
  • 20 dkg baracklekvár

Elkészítés
  1. A lisztet, a cukrot, összekeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal.
  2. Hozzágyúrjuk a tojássárgáját is.
  3. Fóliába csomagolva 1 órán keresztül hûtõben pihentetjük.
  4. A tésztát fél centi vékonyra kinyújtjuk, és kis kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk.
  5. A tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük, majd kiskanállal a tésztadarabok tetejére halmozunk belõle.
  6. Elõmelegített sütõben, 160 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
  7. A sütiket összeragasztjuk a baracklekvárral.

Folytats a blogon ... florakonyha.blogspot.com/2017/03/non-...

sponsored links

Keres?s