Narancsos étcsokis cookie

2017-03-21

sponsored links

Tavasszal végre délután is kiszabadulnak a kölkök az óvoda udvarára. Ettõl akkora a mámor, hogy az óvónõkkel simán átbeszéljük az éves terveinket, mire a gyerek elengedi a játékot, meg a kis barátnõket. Az egyik legaljasabb, legszánalmasabb, de annál eredményesebb módja elcsalni a gyereket az oviból az, ha sütök neki és el is viszem magammal. Motiváló az is, amikor belengetem, hogy otthon valami finomság várja, de a legjobb, amikor az orra elõtt húzom a nasi-dobozát. És bár pontosan tudja, mire megy ki a játék, imádom, hogy játszik velem. Vagy inkább nekem. De az is lehet, hogy értem?

Elõkészítés: 10 perc

Sütési idõ: 10-12 perc





Hozzávalók (25-30 db):

2 csésze tönkölybúza liszt (1/4 teljeskiõrlésû)

3/4 csésze finomítatlan nádcukor

fél csomag sütõpor

csipet só

1 tk. õrölt fahéj

fél csésze olaj (most finomítatlan repceolaj, de olívaolajjal is finom)

fél csésze víz

fél tábla étcsokolédé (tejmentes)

2 ek. kandírozott narancshéj felaprítva

A sütõt elõmelegítettem 180 fokra, légkeverésen. A gáztepsit kibéleltem sütõpapírral.

Az elsõ öt hozzávalót (a száraz alapanyagokat) egy nagy keverõtálba tettem.

Az olajat egy kicsi keverõtálba öntöttem, hozzáadtam a vizet is. Elkevertem, majd a lisztes keverékhez adagoltam, amíg egy sûrû, homogén masszát kaptam. Hozzákevertem a felaprított étcsokoládét és a kandírozott narancshéjat.

Vizes kézzel nagyobb diónyi golyókat formáztam. A sütõpapírral bélelt tepsire tettem õket, 3-4 centire egymástól, és nedves kézzel kicsit lelapítottam a tetejüket. 10-11 percig sütöttem õket. Ekkor még lágy a tészta, de mire kihûl, kívül ropogós, belül mégis szaftos, puha marad.

Facebook: Rizsázzunk!

Instagram: rizsazzunk_blog

Ötlet: Kristóf konyhája












Innen is szemezgethettek





Fûszeres cookie



Narancsos ? zöld kardamomos étcsokoládéhab



Narancsos ? fahéjas csigák



Narancsos túrógaluskák sós karamellel




Folytats a blogon ... rizsazzunk.cafeblog.hu/2017/03/21/nar...

sponsored links

Keres?s