Narancsos karamellszószban posírozott körte - Pere po?ate în sos de caramel

2017-02-19

sponsored links




Hozzávalók 2 személyre: 4 kemény húsú körte, tejszínhab, 10 dkg cukor, 2 dl narancslé, 4 dl víz, 2-3 db. narancshéj, 1 rúd vanília, 1 rúd fahéj, 1 csillagánizs, 1 evõkanál hideg vaj. 


Elkészítése: A cukrot egy lábasban karamellizáljuk, félrehúzzuk, felöntjük a vízzel(vigyázat, fröcsköl!), majd visszatesszük a tûzre és felforraljuk. Hozzáadjuk a narancslét, a vanília kikapart magjait és a héját, a fahéjat, a csillagánizst meg a narancshéjat és lefedve 4-5 percig forraljuk, majd félrehúzzuk. A körtét meghámozzuk, betesszük a fûszeres lébe és takaréklángon 20 percig posírozzuk. Fogpiszkálóval ellenõrizzük le a körte állagát, ha jónak találjuk, félrehúzzuk és a lében hagyjuk kihûlni. A körtéket kivesszük, a levet átszûrjük és nagy lángon redukáljuk, míg kb. 1 dl lé marad. Félrevesszük és belekavarjuk a hideg vajat, majd a szószt teljesen kihûtjük. A körtét tejszínhabbal vagy fagylalttal, a szósszal leöntve tálaljuk. 



Pere po?ate în sos de caramel
Ingrediente pentru 2 persoane:  4 pere cu pulpa tare, 100 g zahãr, 200 ml suc de portocale, 400 ml apã, 2-3 bucã?i coji de portocalã, 1 baton vanilie, 1 baton scor?i?oarã, 1 anason stelat, 1 lingurã unt rece, fri?cã.

Prepararea:  Zahãrul se caramelizeazã într-un vas,  se toarnã apa, sucul de portocale, semin?ele din batonul de vanilie, scor?i?oara, anasonul stelat, coaja de portocale ?i se fierbe 4-5 minute, dupã care se regleazã flacãra la minim ?i se pun perele. Se po?eazã 20 minute, se verificã cu o scobitoare. Dacã perele sunt fierte, se ia deoparte ?i se lasã la rãcit în zeama caramelizatã, dupã care se scot pe farfurie, iar zeama se strecoarã ?i se pune înapoi la fiert, la foc moderat, pânã ce sosul scade ?i rãmâne cca. 100-150 ml. Se ia deoparte, se adaugã untul  împãr?it în 2-3 bucã?i, se amestecã ?i se lasã la rãcit. Perele se servesc cu sosul caramel ?i cu fri?cã bãtutã. 



Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2017/02/na...

sponsored links

Keres?s