Narancsos-gyömbéres sütõtökkrémleves sajtos pirítóssal 119/1.

2017-10-05

sponsored links

Nálunk az egész család imádja a sütõtök krémlevest, gyerekeket is beleértve, így amint szezonja van, hetente, de maximum kéthetente biztosan asztalra is kerül. Most következik két Lidl recept, melyek ugyan tavalyiak, de idén ugyanúgy elõ lehetett õket venni. Ez az elsõ egy pikánsabb verzió, picit csípõs, így nem feltétlen gyerekeknek való, de ha a cspõs összetevõkbõl kicsit kevesebbet teszünk bele, akkor számukra is élvezhetõ lesz.

Hozzávalók:
1 sütõtök
8-10 dkg méz
fél szál póréhagyma
1 ek. aprított gyömbér
6 dl tej
2 dl frissen facsart narancslé
8 szelet bagett
1 parenyica tépkedve
1 lilahagyma félkarikákra vágva
1 ek. almacet
1-2 csipet cukor
pici chilipaprika vagy cayenne bors
pirított tökmag
tökmagolaj
Elkészítési idõ: 60-70 perc
Sütési hõfok: 170°


A tököt megmosom, cikkekre vágom, kimagozom (de a magot nem dobom el) és forró sütõben 45-50 perc alatt megsütöm. Amikor kész, kikaparom a sült tököt, majd a héjakat és a félretett magokat felöntöm annyi vízzel, ami épp ellepi, felforralom, majd leveszem a tûzrõl és még néhány percig állni hagyom, majd leszûröm. A mézen karamellizálom a karikázott póréhagymát, adok hozzá gyömbért és igény szerint chilit, majd hozzáadom a tököt és felöntöm a héjból és magból fõzött alaplével és a tejjel. Ízesítem narancslével és sóval, majd pár percig forralom, és botmixerrel pürésítem. Ha igazán krémes levest szeretnénk, akkor finomszûrõn ilyenkor még átszûrhetjük. Forrón tálalom tökmaggal, tökmagolajjal.
A bagetteket megpirítom, majd tetejére halmozom a tépkedett sajtot, amit elkeverek a hagymával, ecettel, cukorral és sóval elõtte. Ezt kínálom a leves mellé.


Folytats a blogon ... mindenamiszep.blogspot.com/2017/10/na...

sponsored links

Keres?s