Narancsos - birsalmás csirke egészben sütve

2017-12-12

sponsored links


Egyillatos, csábító egészben sült csirkének ki tudna ellenállni az ünnepi asztalon? Arról nem is beszélek, hogy ez elkészítése roppant egyszerû. Az illatos narancs, zamatos birsalma pedig kihagyhatatlan. A legjobb, hogy minimális munkával remek vacsorát varázsolhatunk az asztalra.   

Elkészítési idõ: 1,5 óra
Hozzávalók 4 személyre: 

kb. 1,2 kg-os csirke egészben
1 db birsalma
1 db narancs

õrölt fekete bors 
1/2 ek. kakukkfû 
4-5 db mentalevél ízlés szerint

1 db sütõzacskó
Köretként 1 kg sárgarépa + 2 db birsalma
Díszítéshez 1 db narancs és néhány mentalevél


  • Az egész csirkét kívül-belül sózzuk, borsozzuk és szárított kakukkfûvel bedörzsöljük.
  • A narancsot és a birsalmát 8 részre vágjuk és vegyesen összekeverve beletömjük a csirke üres belsejébe. Ízlés szerint tehettek még bele néhány levélke mentát is.
  • A sütõzacskó igen jó barátja lehet egy gyorsan elkészülõ vacsorának.
  • A köretet és a húst együtt készítjük el, így is idõt spórolva. 1 kg sárgarépát meghámozunk, négybe vágunk hosszában és keresztben pedig félbe (persze függ a répa hosszúságától, de max. 10 cm-es darabok legyenek), majd 2 db birsalmát darabonként 8 cikkre osztunk. Összekeverjük a köret alapanyagait. Egy tepsire vagy tûzálló tálba helyezzük a sütõzacskót, beleöntjük a köretet. Eloszlatjuk benne vízszintesen és ráhelyezzük a csirkét. Bekötjük a zacskó száját és mehet is a sütõbe 1 órára kb. 160°C-on.
  • Amikor elkészül a sültünk, akkor a sütõzacskót kettévágjuk, a a sárgarépa-birsalma köretet egy tányérra halmozzuk, majd erre ropogós, piros, szaftos csirkét. A csirke belsejében sült birsalma finom, édeskés lesz, a narancs pedig egy kicsit fanyar. Az utóbbit nem mindenki fogyasztja el. Amikor kész a tálalás néhány cikk naranccsal és pár mentalevélkével díszítettem még a tálat és máris mehet az asztalra frissen, melegen.
  • A képen látható szárnyasolló egy igazán régi családi darab. Több, mint 20 esztendõs már de ugyanolyan kiválóan használható egy-egy csirke, kacsa, liba feltrancsírozására. Még ajándékötletnek is kiváló lehet. Manapság drágább árkategóriába tartozik, de ugyanúgy egyszer kell megvenni és örök élet egy ilyen darab. 

Kellemes készülõdést és sütögetést kívánok Nektek! 



További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következõ oldalakon:
https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/





Nyomtasd ki a bejegyzést!



Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2017/12/nara...

sponsored links

Keres?s