Narancskrémes-marcipános répatorta

2017-04-11

sponsored links


Az utóbbi években egyik kedvencünk lett a répatorta, így a húsvéti ünnepekre a többi sütemény mellett répatorta is kerül az asztalra. A különböző répatortáknak pedig se szeri, se száma, így kedvünkre válogathatunk a receptek között, vagy éppen megsüthetjük a saját magunk által összeállított recept alapján. Én pl. minden évben új recept alapján sütöm meg, de eddig még mindegyik nagyon finomra sikerült. A sárgarépa mellett kerül a tortába pl. narancs, dió, többféle fűszer, így a tészta jó szaftos, és ízletes. A kihűlt tortát végül narancs ízű krémmel vontam be, a díszítésnél pedig nem spóroltam a marcipánnal sem, melyet ételfestékkel színeztem meg, de szerintem ennyi megengedhető. Persze ha, valaki mégis az ételfesték hallatán felszisszenne, kérem kíméljen meg a hozzászólásától, mert egyáltalán nem érdekel!!!!  (további húsvéti receptek a linkre kattintva találhatóak)

Tészta hozzávalói 24 cm-es tortaformához:

25 dkg liszt (Nagyi süteményliszt)
1,5 dl étolaj
20 dkg barnacukor (por)
2 cs vaníliás cukor ...

Folytatás a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2017/04/n...

sponsored links

Keresés






Gasztroblogok