Narancsgalette

2017-04-29

sponsored links


Hálát adok, hogy ez a süti is benne van a cukrászvizsga tételsorában, különben lehet, hogy soha nem ismerem meg. Méltó ellenfele az általam annyira imádott Néró aprósüteménynek. Sõt, a kettõt párban javaslom elkészíteni,mivel a Néróhoz csak a tojások sárgája kell, ehhez pedig csak a fehérje, veszteség nélkül megússzuk a bulit és két szuper aprósüti a jutalmunk. Marcipán-narancs-csoki, ez az ízvilága ennek a narancsgalette-nek. Fantasztikus, ajánlom szeretettel :)


Hozzávalók:
kb. 30 darabhoz

A tésztához:
210 gr tojásfehérje ( nekem 6 nagyobb tojás kellett)
100 gr kristálycukor
100 gr vaj
100 gr marcipán
100 gr cukrozott narancshéj
110 gr liszt

A töltéshez:
narancslekvár

A díszítéshez:
4 kocka étcsoki


Elkészítés:
1. A sütõt elõmelegítjük 180 fokra, két gáztepsit kibélelünk sütõpapírral és elõkészítünk egy eldobható habzsákot, sima csõvel.
2. A tojások fehérjét a kristálycukorral habbá verjük.
3. A marcipánt apróbb darabokra csipkedjük ( le is reszelhetjük), a cukrozott narancshéjat pedig késes aprítóban kicsit átpörgetjük, hogy kisebb darabokra jöjjön szét, a vajat picit megolvasztjuk mikróban. Ne legyen folyós, de lágy legyen. 
4. A vajat a marcipánnal habosra keverjük, hozzáadjuk a narancshéjat is,majd a tojások habjával fellazítjuk. Utóbbit már ne robotgéppel, hanem egy szilikonos spatulával végezzük. Beleszitáljuk a lisztet és ezzel is elkeverjük.
5. Sima csõvel ellátott habzsákba töltjük a masszát és kb. 5 cm átmérõjû korongokat nyomunk a tepsire. Elõmelegített sütõben 12 perc alatt készre sütjük õket. Egy éles késsel leválasztjuk õket a sütõpapírról és rácsra tesszük hûlni.
6. Ha kihûltek, narancslekvárral összeragasztjuk õket és olvasztott étcsokival díszítjük a galette-ek tetejét. 



Folytats a blogon ... szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2017...

sponsored links

Keres?s