Nagyon gyors vacsora: tojásos pirított rizs

2017-01-11

sponsored links

Ha megcsináljátok otthon ezt a tojásos pirított rizst, akkor tuti nem akartok majd leugrani a sarki kínaihoz kajálni, annyira tuti. Ha bõvíteni akarjátok az igazán gyors vacsorák recepttárát, akkor ez egy jó választás lehet!

Tojásos pirított rizs

image2_1.jpg

Hozzávalók 2 személynek:

  • 18 dkg rizs
  • 1 közepes sárgarépa
  • 2 szál újhagyma
  • 15 dkg tofu
  • 3 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 kis darab gyömbér
  • 1-2 chilipaprika
  • 10 dkg fagyasztott zöldborsó, kiolvasztva
  • 3-4 evõkanál szójaszósz
  • Só, frissen õrölt bors
  • 1 mokkáskanál szecsuáni bors
  • 3 tojás

A rizst kevés sóval megfõzzük és hagyjuk kihûlni (ez utóbbi nem létszükséglet, de pergõsebb, pirultabb eredményt kapunk, ha hideg, akár elõzõ napi maradék rizzsel dolgozunk).

Egy wokot (vagy nagyobb serpenyõt) tûzforróra hevítünk és 2 evõkanál olajon lepirítjuk benne a vékony csíkokra vágott répát, a felkarikázott újhagymát (a zöld rész is jöjjön bele!) és a kockára vágott tofut, majd az egészet félretesszük. A serpenyõbe öntünk újabb 3 evõkanál olajat és beledobjuk a lereszelt gyömbért és fokhagymát, valamint a vékony karikára vágott chilit. Amikor az egész illatozni kezd, ráborítjuk a rizst és a zöldborsót és néha átforgatva magas hõmérsékleten pirítani kezdjük. Amikor a rizs kezd egy kis színt kapni, hozzáadjuk az elõzõleg lepirított répás-tofus keveréket, a szecsuáni borsot, a szójaszószt és a bébispenótot, majd lazán dobálva összeforgatjuk. A pirított rizst félretoljuk a serpenyõben úgy, hogy egy kis helyet hagyjunk a három tojásnak, amit beleütünk, megsózunk és két evõpálcika (vagy egy villa) segítségével addig kevergetünk, míg egy laza, de morzsalékos rántottát kapunk. A megsült tojást a rizsbe forgatjuk és már tálaljuk is!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... zeakonyhaban.blog.hu/2017/01/11/nagyo...

sponsored links

Keres?s