Mézeskalácsos cr?me brulee

2010-12-21

sponsored links

Lassan közeleg a karácsony estéje. A menü összeállítása és elkészítése bizony nem kis feladat. Mivel nem akarjuk az egész napot a konyhában tölteni, így érdemes olyan desszertet választani, ami elöre elkészíthetö.
Ez a mézeskalács ízü cr?me brulee már napokkal elöre megcsinálható. Szervírozás elött pirítsuk rá a finom karamell réteget és lehet is kanalazni a finom vaniliás ? mézeskalács ízü krémet. 

Hozzávalók: (6 személyre)
600ml tejszín
8 tojássárgája
80g cukor + extra
1 ek mézeskalács füszerkeverék

Elkészítés:
1. Melegítsük elö a sütöt 150fokra.

2. A tejszínt melegítsük forráspontig.
Ezalatt mixerrel verjük fel a tojássárgáját a cukorral és a mézeskalács füszerrel.

3. Tegyük el a mixert és váltsunk fakanálra vagy bármilyen más kézi kutyuló eszközre. A meleg tejszínt kavargatás közben öntsük a tojássárgájához. Azért ne használjunk ennél a müveletnél gépi habveröt, mert akkor a cr?me brulee ? nek  túl könnyü lesz a szerezete.

4. Készítsük elö a kicsi tálakat és egy nagy tepsit.

5. Szürön keresztül öntsük a masszát a kicsit tálakba, amiket helyezzünk a tepsibe.

6. Öntsünk forró vizet a tepsibe, a kicsi tálkák feléig. A tálkák tetejét fedjük be aluminiumfóliával. 


7. Utánna helyezzük a sütöbe és 50-55 perc alatt süssük meg. A sütési idönk a tálkák nagyságától függ.

Hütsük le jól és tálalás elött szórjuk meg egy evökanál cukorral és pisztollyal égessük karamellé.

Azonnal tálaljuk!

Folytats a blogon ... gabriellakonyhaja.blogspot.com/2010/1...

sponsored links

Keres?s