Mézeskalácsdíszek

2017-12-16

sponsored links

A második az ehetõ díszek kategóriájában....


Mézeskalácsdíszek

Hozzávalók: 10 dkg méz, 10 dkg margarin, 1 púpozott evõkanál mézeskalácsfûszer, 1 tojás, 10 dkg cukor, 35 dkg liszt, 1 csapott teáskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál almaecet vagy citromlé, pici só;
a díszítéshez:bolti íróka vagy 1 tojásfehérje, 18-20 dkg finom szemcséjû porcukor, 1 teáskanál citromlé, pici só, ételfesték.


Elkészítése:  A mézet összeolvasztjuk a margarinnal, majd belekavarjuk a fûszert, és félretesszük. A tojást addig verjük a cukorral, míg jó habos nem lesz, illetve a cukorszemcsék fel nem oldódnak. A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a sót meg az ecettel leoltott szódabikarbónát, majd hozzáöntjük a mézes keveréket, valamint a habos tojást. Összekeverjük, végül kézzel jól összegyúrjuk. A masszának eléggé lágynak kell lennie. Fóliába csomagoljuk, és legalább fél órára, de akár több idõre is félretesszük pihenni (nem muszáj hidegbe tenni). Sütés elõtt a tésztát átgyúrjuk, majd liszttel megszórt felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. Tetszés szerinti formákkal kiszaggatjuk, mindegyik formába lyukat fúrunk egy szívószál segítségével, majd sütõpapíros tepsire helyezve 180 fokos sütõben 10-12 perc alatt megsütjük. Miután a pogácsák kihûltek, bolti írókával vagy natúr, illetve színezett házi tojáshabbal tetszés szerint kidíszítjük. A habhoz a tojásfehérjét keményre verjük a sóval, majd kanalanként hozzáadagoljuk a porcukrot, miközben folyamatosan verjük. Végül a citromlevet is belekavarjuk, tetszés szerint megszínezzük, és mûanyagzacskóba töltve, a zacskó sarkára pici lyukat vágva tetszés szerint ?megírjuk?.  



Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2017/12/m...

sponsored links

Keres?s