Mézes, mustáros oldalas
sponsored links
A tejszínes, fokhagymás krumpli e mellé az oldalas mellé került - remek volt!
Mézes-mustáros oldalas
Elkészítési idõ: 120 perc + pácolási idõ
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertésoldalas
- 4 ek. méz
- 4 ek. mustár
- 3 ek. olaj
- 2 ek. citromlé
- 1 kk. fûszerpaprika
- só, bors
Az oldalast megmossuk, a csontok mentén kisebb-nagyobb darabokra vágjuk.
Összekeverjük a mézet, a mustárt, olajat, citromlevet, fûszerpaprikát és a borsot, majd beleforgatjuk a húsdarabokat. Néhány órán át, de akár egész éjszakára is hagyjuk pácolódni.
Sütés elõtt a húsokat kiemeljük a mézes-mustáros mázból, megsózzuk, tepsibe fektetjük õket egymás mellé.
A maradék pácot egyenletesen elkenegetjük a hússzeletek tetején.
1 dl vizet aláöntve, a tepsit alufóliával szorosan lezárva 180 fokos sütõben kb. 60-80 percig pároljuk (a hús vastagságától függõen), majd a fóliát a tepsirõl levéve ropogós pirosra sütjük.
Tetszés szerinti körettel, salátával tálaljuk.