Mézes diós kalács

2014-12-18

sponsored links


A névnapomra olyan süteményt akartam sütni, amit még sosem készítettem, ugyanakkor illik a adventi idõszakhoz is. Elég hamar eldöntöttem, hogy kelt tészta lesz, és mivel diós kalácsot még sosem sütöttem, egyértelmûnek látszott, hogy dió kerül majd bele - ezzel nem is magamnak, hanem elsõsorban a Kutyafülnek kedvezve. Van ugyan egy jól bevált kalácsreceptem, ami hagyományosan tojással, vajjal készül, de ezúttal nem azt szerettem volna használni, hanem segítségül hívtam azt a süteményes könyvet, amit gyerekkoromban csodálattal lapozgattam, és amibõl már készítettem 2-3 édességet.
Találtam is egy tetszetõs ételfotót és egy hozzá tartozó, elsõ ránézésre jónak tûnõ receptet, de mivel abban vegyesen volt mák és dió, ezért azon változtatva, a mákot mellõztem, ugyanis nem rajongunk érte. A leírás szerint eredetileg négyféle lisztbõl készül ez a kalács, de nem szerettem volna annyira elvinni a reformkonyha irányába, ezért kétfélét használtam, kicsit még így is izgulva, hogy milyen lesz.
A méztõl csöppet ódzkodtam - mert egyikünk sincs oda érte -, de arra tippeltem, hogy a kész kalácson majd nem nagyon fog érzõdni. Azért is maradtam a méz mellett, mert utáljuk, ha ropog a cukor a fogunk alatt ...

Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2014/12/mezes...

sponsored links

Keres?s