Mángókrémes csokimousse torta

2017-10-02

sponsored links

Úgy tûnik nem bírjuk megunni a mangókrémet, de azért a csoki sem hiányozhat egy tortáról.
Alap:

Mandula torta: 
8 tojás, 20 dkg darált mandula, 6 ek cukor, pici sütõpor és szódabikarbóna

Egy kapcsos tortaformát sütõpapírral kibélelünk. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük majd beletesszük a mandulát, pici sütõport és szódabikarbónát. A felvert tojásfehérje habot beleforgatjuk.
A tortaformába simítjuk kicsit megrázogatjuk hogy mindenhová jusson a tészta. Elõmelegített sütõben 170 fokon tûpróbáig sütjük.
Ha kihûlt kettévágjuk és megkenjük a mangókrémmel.

Mangókrém:
2 db érett mangó
fél doboz mascarpone
2 dl tejszín
4 ek cukor
A mangót meghámozzuk és  kb a 3/4 részét pürésítjük, a többit apró kockákra vágjuk.
A mascarponét a cukorral habosra keverjük és a mangópüré 3/4 részét beletesszük. Hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, és a mangó darabokat.

Csoki mousseHozzávalók: 4 tojás, 18 dkg étcsokoládé, 12 dkg vaj, 4dkg porcukor, 3 evõkanál feketekávé, 2 evõkanál rum vagy konyak nekem rum volt itthon.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a konyakot, majd a habüstöt gõz fölé helyezve, további 3-4 percig keverjük. Amikor fölmelegedett, az üstöt jeges vízzel félig teli edény fölé tesszük és újból 3-4 percig keverjük, amíg kihûl és majonéz állagú lesz. Másik edénybe tesszük a széttördelt étcsokoládét a kávéval együtt, és gõz fölött felolvasztjuk. Apránként hozzákeverjük a hideg vajat. Amikor krémes állagú, belekeverjük a tojáskrémbe. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. 1-2 órára lehûtjük.
Ezután óvatosan a torta tetejére öntjük.
A kész torta oldalát kinyújtott marcipán csíkkal vonjuk be.
Fogyasztás elõtt egy napal érdemes elkészíteni hogy jól összeérjenek az ízek.



Folytats a blogon ... giudittakonyha.blogspot.com/2017/10/m...

sponsored links

Keres?s