Málnás vaníliás kekszes pite

2010-12-27

sponsored links

Szerintem rajtam kívül még jó sokan fogják a Nõk Lapja Konyha decemberi számából ezt a sütit elkészíteni, és jól fognak járni, ha megteszik. Ugyanis elég egyszerû az elkészítése, nagyon finom, és óriási sikere van. Még jó, hogy elõrelátóan dupla mennyiségû pudingot és kekszet vettem, mert szerintem szilveszterre elkészül a második adag is, ugyanis a fiúk nem gyõzték enni, még a kevésbé édesszájú kisebbik meg az apja is imádta. A hozzávalók mennyiségén keveset változtattam (növeltem a málna és a puding mennyiségét), legközelebb még több málnával készítem, elbírja.

Hozzávalók (nekem 18x23 cm-es a legkisebb tepsim, az lett vele tele):
4 kis tojásból piskóta (4 kis tojás + 3 púpos evõkanál kristálycukor + 3 púpos evõkanál liszt)

a málnatöltelékhez:
35 dkg fagyasztott málna + a díszítéshez
1 csomag vanília puding
3 ek víz
8 dkg cukor

a vaníliakrémhez:
2 csomag vanília puding
1 l tej
4 púpos evõkanál cukor

1 csomag téglalap alakú háztartási keksz (én 20 dkg-sat vettem, maradt belõle)

A piskótát a szokásos módon megsütöttem vajazott-lisztezett tepsiben, és benne is hagytam.

A málnát már korábban kivettem a fagyasztóból, így már majdnem teljesen kiengedett, amikor összekevertem a cukorral és összetörtem egy fakanállal. Elkezdtem fõzni. Közben a pudingport összekevertem a vízzel, majd besûrítettem vele a málnát, egy-két percig fõzve. Még forrón ráöntöttem a piskótára.

A két csomag vanília pudingból a szokásos módon megfõztem a pudingot, majd ezt is ráöntöttem a málnára, egyenletesen elkenve.

A kekszeket szorosan egymás mellé helyezve raktam rá a pudingra, ahol szükséges volt, elvágtam, így befedve az egészet.

Néhány percet így hagytam hûlni, majd fóliával letakarva betettem a hûtõbe. Másnap vettem ki, minden kekszre tettem egy málnát és a kekszek mentén szeleteltem.

 

Update: másodszorra több málnával készítettem (közel fél kilóval) és 12 dkg cukrot adtam a málnához. Még finomabb lett, mint az elsõ adag.


Folytats a blogon ... gigiakonyhaban.freeblog.hu/archives/2...

sponsored links

Keres?s