Málnás süti Valentin-napra sütés nélkül (paleo)
sponsored links
Valentin napra az idén ez a desszert készült el, aminek az itt található málnás õzgerinc az alapja, csak most nem totu krémet használtam hozzá, hanem totut. Az elkészítésében pedig ez a szívecskés, mágikus lapos õzgerinc forma volt a segítségemre.
Hozzávalók:
a málnazseléhez:
10 dkg málna (lehet fagyasztott is)
1 gramm zselatin
a krémhez:
60 dkg Totu
10-15 dkg eritrit
2 kezeletlen citrom reszelt héja és kifacsart leve
1 vaníliarúd kikapart magjai
2.5 dl víz
2 dkg zselatin
20 dkg friss málna
Elõször a málnazselét készítjük el, amihez az áttört málnavelõben, kis lángon feloldjuk a zselatint. A mágikus lap szívecskéinek a helyét kitöltjük vele. Hûtõbe tesszük dermedni (könnyebben mozgatjuk, ha eleve tálcára tesszük a lapot, még a munka elején). Ha megdermedt az õzgerinc formába csúsztatjuk. A két kis szilikon fület berakjuk a forma két végébe. Beletöltjük a krémet, amihez a zselatint kis lángon feloldjuk a vízben. A málna kivételével az összes hozzávalóját krémesre turmixoljuk, majd óvatosan beleforgatjuk a málnaszemeket is. Hûtõbe tesszük dermedni 3-4 órára, még jobb, ha egész éjszakára. Tálcára borítjuk, majd óvatosan eltávolítjuk a mágikus lapot és a fülecskéket. Máris fogyasztható.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!