Málnás süti Valentin-napra sütés nélkül (paleo)

2017-02-14

sponsored links



Valentin napra az idén ez a desszert készült el, aminek az itt található málnás õzgerinc az alapja, csak most nem totu krémet használtam hozzá, hanem totut. Az elkészítésében pedig ez a szívecskés, mágikus lapos õzgerinc forma volt a segítségemre.

Hozzávalók:

a málnazseléhez:
10 dkg málna (lehet fagyasztott is)
1 gramm zselatin

a krémhez: 
60 dkg Totu
10-15 dkg eritrit
2 kezeletlen citrom reszelt héja és kifacsart leve
1 vaníliarúd kikapart magjai
2.5 dl víz
2 dkg zselatin
20 dkg friss málna

Elõször a málnazselét készítjük el, amihez az áttört málnavelõben, kis lángon feloldjuk a zselatint. A mágikus lap szívecskéinek a helyét kitöltjük vele. Hûtõbe tesszük dermedni (könnyebben mozgatjuk, ha eleve tálcára tesszük a lapot, még a munka elején). Ha megdermedt az õzgerinc formába csúsztatjuk. A két kis szilikon fület berakjuk a forma két végébe. Beletöltjük a krémet, amihez a zselatint kis lángon feloldjuk a vízben. A málna kivételével az összes hozzávalóját krémesre turmixoljuk, majd óvatosan beleforgatjuk a málnaszemeket is. Hûtõbe tesszük dermedni 3-4 órára, még jobb, ha egész éjszakára. Tálcára borítjuk, majd óvatosan eltávolítjuk a mágikus lapot és a fülecskéket. Máris fogyasztható.

Többen kérdeztétek a ToTut és a tojásrudat hol lehet beszerezni. Itt tudtok érdeklõni.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s