Málnás kalácsfelfújt

2017-08-14

sponsored links









Néhány napja újra sütöttem kalácsot. ...mert kedvem volt hozzá. :) Meglehet, hogy kánikulában nem ez a legjobb elfoglaltság, de enni attól még kell, hogy meleg van. :D Igaz, elég lett volna csak fél adagot sütni, mert a másik fele a kisebb étvágynak és az elõbb említett rekkenõ hõségnek köszönhetõen megszikkadt. Oda se neki, hát akkor bekapcsolom újra a sütõt és csinálok belõle felfújtat. Azért ezzel a kis enyhüléssel nem is volt olyan vészes. ;) Egy kis friss gyümölccsel és dióval igazán finom lett és gyorsabban el is kopott. :D









Hozzávalók egy 30x11,5x7 cm-es sütõformához:
40 dkg szikkadt kalács
5 dl tej
1 citrom reszelt héja
1/2 kk. vaníliapor
4 tojássárgája
3 dkg olvasztott vaj
10 dkg cukor vagy nyírfacukor
10 dkg darált dió
25 dkg málna (lehet mirelit is)
továbbá:
porcukor vagy nyírfaporcukor



  1. A tejet ízesítjük vaníliaporral és citromhéjjal, majd felforraljuk. Levesszük a tûzrõl, kicsit hûlni hagyjuk.
  2. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a meleg vaníliás tejet. Óvatosan adagoljuk, nehogy a tojás kicsapódjon. Belekeverjük az olvasztott vajat.
  3. A kalácsot ~1 cm-es szeletekre vágjuk, nagy tálba tesszük, majd leöntjük a tojásos keverékkel, kicsit állni hagyjuk.
  4. A sütõformát kibéleljük sütõpapírral, az aljába egy sor kalácsot rétegezünk. Meghintjük a dió 1/3-ával, majd rátesszük a málna felét. 
  5. Újabb réteg kalács, dió és málna következik, majd a tetejét befedjük a maradék kaláccsal és meghintjük a maradék dióval. Pár percet pihentetjük.
  6. 175 °C-ra elõmelegített sütõben ~1 óra alatt készre sütjük. A formában hagyjuk langyosra hûlni, majd a formából kivéve szeleteljük, porcukorral hintve tálaljuk.














A receptet megtaláljátok a Kifõztük júliusi számában is. :)

Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s