Málnás-fehércsokis tortakrém

2018-05-20

sponsored links

Keresem a tökéletes ízû és állagú málnás tortakrémet... ami nem vajas, nem túl tömény...na és megvan!!! Nem is kellett messze mennem érte amúgy mert Via oldalán várt rám...
Mutatom is pontosan hol: ITT
Az elején nagyon híg amíg bele nem kerül a zselatin fix... annyira hogy én azt hittem ebbõl semmi nem lesz... és ahogy szórtam bele a zselatint és kevertem.... hát csodás krémet kaptam, jó tesz neki a hûtõ is... másnap reggel a krém ugyanolyan finom és jó állagú.
Én még megtoldottam egy kevéske málnalekvárral is.... mondjam milyen jó? :)





Hozzávalók:
1,5 szeres adag

375 ml habtejszín
150 g fehércsoki
375 g mascarpone
60 g cukor
1,5 csomag ( 30 g ) expressz zselatin fix
4-5 marék fagyasztott málna
2-3 tk málnalekvár

A mascarponét kivesszük a hûtõbõl hogy szobahõmérsékletû legyen, mire elkezdünk dolgozni vele.
A tejszínt és a csokit felolvasztjuk, félretesszük hûlni, szintén szobahõmérsékletûnek kell lennie.
A mascarponét habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a fehércsokis tejszínt, közben folyamatosan verjük, majd jöhet bele a zselatin fix és addig dolgoztatjuk a gépi mixerünket amíg elérjük a krém állagot.
A végén hozzákeverjük, ezt már sima spatulával, a fagyasztott málnát és a málnalekvárt.
És mivel jót tesz neki a hûtõ, betesszük kb 1 órára.


Folytats a blogon ... https://sutizona.blogspot.com/2018/05...

sponsored links

Keres?s