Málnamérgezésben... hála az égnek

2018-06-29

sponsored links





 A gyerekem vett 6 kg málnát - 3 rekesszel - abból kaptam egy rekesszel, de a másik gyermekem az övét is odaadta nekem, miután teleette magát, hogy a többit dolgozzam fel az enyémmel együtt.
Igy is történt. Életemben most láttam elõször ennyi málnát együtt. Már a látvány lenyûgözött.
Elõször is megettem belõle a nap folyamán a 4 kg-ból legalább másfelet.
Isteni volt, végre egyszer jóllaktam málnával, ugyanis egész eddigi életemben soha ennyit egyszerre nem ettem, mint most. Mindig csak olyan kis dobozkával vettem, na és abban mennyi van, kb. 10 dkg. A fél fogamra sem volt elég.
Több fagylaltosdobozzal le is fagyasztottam, jó lesz az majd késõbb, nem biztos, hogy megvárja a telet, ki tudja, lehet, hogy elõbb sort kerítek rájuk.

  ... készült málnahab, tojásfehérjét felvertem kemény habbá vaníliás cukorral, és végül málnaszemekkel, a királylányos bögrémbe kanalaztam és a tetejét még megszórtam egész szemekkel is. Este meccsnézés közben mennyei volt.


 ... készült málnalekvár is, a málnaszemeket zománcos lábasba tettem, megszórtam cukorral és 1 éjszakát letakarva pihent, másnap felfõztem sûrûn kavargatva, hagytam hogy elfõje az alatta képzõdött folyadékot, ezáltal sûrûsödött is, majd 1 tasak 4:1-ben oetker dzsemfixet kavartam bele, amivel az elõírás szerint 3 percig zubogtatva forraltam, persze állandó keverés mellett, majd tisztára sikált üvegekbe töltöttem a forró lekvárt és 5 percre fejreállítottam. Ennek a dzsemfixnek az az elõnye, hogy nem kell dunsztolni, ahogy kihûlt már tehetõ is a kamrapolcra, már akinek van kamrája, nekem csak spájzszekrényem van az ilyesminek.

 ... és készült málnás piskóta is. A létezõ legegyszerûbb, leggyorsabb sütemény.
6 tojás szétválasztva
6 ek. cukor
6 ek. liszt
1 cs. sütõpor
málna több marékkal
A tojásfehérjét a cukorral felvertem kézi robottal kemény habbá, majd egyenként hozzákevertem a tojássárgákat is, végül már fakanállal óvatosan belekevertem a sütõporos lisztet is, vigyázva, hogy a hab ne nagyon törjön össze.
Közepes tepsit vajaztam.liszteztem és belesimítottam a masszát, végül rászórtam a jó sok málnát.
180 fokos sütõben megsütöttem kb. 20-25 percig, a végén mindenkép szúrjunk a közepébe egy villát, ha már nem ragacsosan jön ki, hanem szárazon, akkor kész is.
hagytam kihûlni, csak akkor porcukroztam és kockáztam.
Természetesen bármilyen gyümölccsel készíthetõ ez a recept, meggyel, barackokkal, eperrel, ribizlivel, szederrel, áfonyával, szõlõszemekkel sõt egészen mezeien csak mazsolával megszórva is nagyon finom. Tudom, mert már mindenhogyan megsütöttem.



Folytats a blogon ... https://zsanuaria.blogspot.com/2018/0...

sponsored links

Keres?s