Málna sörbet

2017-06-15

sponsored links



Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg málna, 2,5 dl víz, 3 evõkanál cukor, 1 citrom leve.

Elkészítése: A vizet a cukorral  kb. 15 percig fõzzük, majd lehûtjük, dobozba tesszük és félig lefagyasztjuk. A málnát a citrom levével és 1 dl vízzel blenderben pürésítjük, majd összekavarjuk a kásásra fagyott cukorsziruppal. A dobozt visszatesszük a fagyasztóba, félóránként 2-3-szor még átkavarjuk. 

Megjegyzés: Cukor helyett készíthetjük mézzel is. Ha nagyon zavaró a málna magja, pürésítés után sûrû szitán passzírozzuk át, majd úgy keverjük a cukorsziruphoz. 




Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2017/06/ma...

sponsored links

Keres?s