Mákos zsíros pogácsa

2017-02-13

sponsored links

Változat zsíros pogácsára, nagyon - nagyon finom :) Omlós :) Ropogós :)


Hozzávalók(kb 50 db pogácsához ): 60 dkg liszt, 5 dkg mák, 25 dkg disznózsír, 2 dkg élesztõ, 2 evõkanál cukor, kb 2 dl tej, teáskanál só. 1 tojás a kenéshez, mák a szóráshoz.
Elkészítése: A mákkal elkevert lisztet egy tálba helyezzük, közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztõt, megszórjuk a cukorral, ráöntünk kevés tejet, megszórjuk liszttel, hagyjuk felfutni. Amikor az élesztõ felfutott hozzáadjuk a zsírt, a sót, a tejet, puha, ruganyos tésztát gyúrunk. Kisujjnyi vastagra nyújtjuk, kis kerek pogácsaszagattóval kivagdaljuk. Sütõpapírral bélelt tepsibe rakjuk, letakarva fél órát pihentetjük, majd megkenjük a felvert tojással, megszórjuk mákkal, elõmelegített sütõben pirosra sütjük.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2017/02...

sponsored links

Keres?s