Mákos zserbó

2015-04-03

sponsored links


Hozzávalók a tésztához:
60 dkg liszt, 30 dkg margarin vagy 25 dkg zsír, 2 tojás, 2 dkg élesztõ, 2 dl tej, 10 dkg cukor, csipet só;
a töltelékhez: 1 kis üveg barack vagy szilvalekvár, 30 dkg darált mák, 20 dkg porcukor;
a mázhoz: 10 dkg étcsokoládé, 1 dl tejszín.

Elkészítése:
Az élesztõt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a felhaboztatott élesztõt, csipet sót és a 2 tojást. Könnyen gyúrható tésztává dolgozzuk. Négy cipót formázunk a tésztából, az egyiket a tepsi méretével azonos nagyságúra kinyújtjuk, és belesimítjuk a sütõpapírral bélelt vagy zsírral kikent, kilisztezett ...

Folytats a blogon ... sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com/...

sponsored links

Keres?s