Mákos tekercs mandarinos krémmel

2018-05-14

sponsored links





















A recept innen.

Hozzávalók:

--- A mákos piskótához:
4 tojás
10 dkg kristálycukor
3 evõkanál langyos víz
8 dkg simaliszt
5 dkg darált mák
fél csomag sütõpor

--- A krémhez:
2,5 dl tejszín (33%-os)
1 kis konzerv mandarinkompót
1 csomag vanília ízû fõzés nélküli pudingpor

A sütõt bekapcsoljuk 180 fokra. A mákos piskótához az egész tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a langyos vizet is, a darált mákot. A lisztet a sütõporral szárazon összekeverjük, beleforgatjuk a tojásos masszába. Egy nagyobb tepsibe sütõpapírt teszünk, és belesimítjuk a masszát. Berakjuk az elõmelegített sütõbe és kb. 20 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, a papírral lehúztam a tepsirõl, 2 perc hülés után a papírral együtt feltekertem, további 5 percet hagytam így, utána széttekertem,és eltávolítottal róla a papírt (nekemkicsit nehézkesen jött le a papír róla,egy késsel kicsit segítettem leválasztani, lehet melegen könnyebben lejönne), majd újra gyengéden feltekertem és hagytam teljesen kihûlni.
Amikor a piskóta kihûlt, elkészítetjük a krémet. Nagyon gyorsan elkészül. (Ha szlovákról lefordítom az elnevezését, akkor "rázott krém"a neve, amit onnan kapott, hogy  kb.15-30 másodpercnyi! rázogatással el is készül). A tejszínt (nem kell felverni), a fõzés nelküli pudingport és a mandarinkompótot (a gyümölccsel és levével együtt) egy hosszúkás müanyag dobozba tesszük, lefedjük a fedelével, majd jobbra-balra rázogatva (mintha szitálnánk) kb. 15-30 másodperc alatt el is készül a krém. Utána még egy gumispatulával kicsit összeforgatjuk,majd rákenjük a piskótalapra és feltekerjük. Hûtõben hagyjuk kicsit összeérni az ízeket. Tetejét enyhén megszórjuk porcukorral és fehércsokimázzal megcsorgatjuk.











Folytats a blogon ... lenka-blog.blogspot.com/2018/05/makos...

sponsored links

Keres?s