Mákos-narancsos sajttorta

2014-12-17

sponsored links

2

Nem titkoltan az a szándékom, hogy mindenki karácsonyi asztalán ott ragyogjon ez a torta. A narancslekvártól ünnepi, elegáns külseje lesz, a mák pedig az itthoni hagyományok szerint elengedhetetlen része a karácsonynak. Krémes állagú torta, ami nem túl nehéz még a halászlé-rántott hal-majonézes krumli-ésmégkitudjami mellett sem.

Plussz pont a sajttortának, hogy elõre elkészíthetõ, egy-két napot állhat a hûtõben, és csak még jobb lesz az íze! Így nem kell a 24-i õrületben azon kattogni, hogy a halpucolás, pulykabontás után még neki kell állnunk sütni is.

A sajttorta megunhatatlan, és ha pár hétig nem készítek egyet, akkor az utána következõt is olyan lelkesedéssel falatozom, mintha életem elsõ sajttorátja lenne. Könnyed, nem túl édes, és számtalan módon variálható, feldobható. Ez a mostani kis csoda a karácsonyi menü megkoronázása lehet, és mindenkinek meghozza a kötelezõ mákos süti fílinget. Szóval azok, akik hozzám hasonlóan nem túl nagy bejgli rajongók (hoppá!), degeszre ehetik magukat mákból, ha betolnak 1-2 szeletet ebbõl a sajttortából! Szerintem tegyetek így, mert így lesz teljes a karácsony! ;)

Aki pedig kezdõ sajttorta téren, az se riadjon meg! Ahogy mondani szoktam: egy ovis ...

Folytats a blogon ... sutitakarok.cafeblog.hu/2014/12/17/ma...

sponsored links

Keres?s