Mákos keksz eperlekvárral tölve

2014-07-28

sponsored links

20140726_182736b.jpg

Esküvõi sütik közé sütöttem ezt a titokzatos kis kekszet, amelybe, ha beleharapunk hirtelen nem tudjuk, hogy honnan van a mákíz, mert nem látszódnak mákszemek, se szürkeség sehol. :-) Ha egy napot áll a süti, akkor már nincs az az intenzív, kellemes mák íze, így, ha túl erõsnek találjuk, akkor másnaposan (a lagzi után... :-) ) érdemes fogyasztani. Szerintem azonban roppant jól áll a keksznek, az eperlekvárhoz párosított mákos ízvilág.

Egy barátnõmtõl kaptam a receptet, ami eredetileg margarinnal volt. Az apróbb módosításokon kívül, az egész úgy keletkezett, hogy igyekszem margarint egyáltalán nem használni, de vajjal ez a keksz például annyira porhanyós lesz, hogy fullasztóvá válik, ha egyáltalán összeáll a tészta, és nem folyik össze a sütõben. Így a megfelelõ aránnyal, és a hidegen sajtolt olajok ízével kalkulálva a vajas olajos kombinációt kezdtem el alkalmazni, és nagyon bevált. Tényleg csak arra kell figyelni, hogy melyik olaj, mihez illik.

Hozzávalók:

60 dkg liszt ...


Folytats a blogon ... egykiskonyha.blog.hu/2014/07/28/makos...

sponsored links

Keres?s