Mustáros-tejfölös csirkecsíkok kelbimbóval
sponsored links
Munka után a legjobb a gyors vacsora. Télen nagy kedvenc nálunk a kelbimbó. Ezt a zöldséget pedig jól lehet variálni egy kis csirkével. Na jó, bevallom hõsiesen, hogy ma kaptam két hátteret az ételfotókhoz a Fotohatterek.hu-tól ( www.fotohatterek.hu) és alig vártam, hogy kipróbáljam azokat is. Tehát a mai vacsora így kerül most a blogra! :-)
Elkészítési idõ: 40 perc
Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg kelbimbó
40 dkg csirkemell filé
2 dl tejszín
6 ek. mustár
1 kis pohár 20%-os tejföl (175 g)
1 dl víz
4 gerezd fokhagyma
8 ek. olívaolaj
só
frissen õrölt bors
4 evõkanál olívaolajat öntünk egy serpenyõbe, felforrósítjuk és a félbe vágott kelbimbókat gyakori kevergetés mellett megpirítjuk. Ízlés szerint megszórjuk sóval és õrölt színes borssal. Kiszedjük a serpenyõbõl a sült zöldségeket és félrerakjuk azokat.
A serpenyõbe újból beleöntünk 4 ek. olívaolajat. Körülbelül 5 cm hosszú 1 cm széles csíkokat vágunk a csirkemellbõl. Ezeket a serpenyõbe rakjuk, megszórjuk sóval és õrölt színes borssal ízlés szerint. Kérgesre pirítjuk a húsokat.
Hozzáadjuk a csirkemellhez a kelbimbókat, felöntjük tejszínnel és a vízzel, hozzákanalazzuk a mustárt és a tejfölt. Alaposan elkeverjük az egészet. A fokhagymákat fokhagymanyomóval beletörjük.
Körülbelül 10 perc alatt összerotyogtatjuk az egészet és már tálalhatjuk is.
Rizzsel, kuszkusszal, quinoaval vagy csak éppen magában csipegessük el vacsorára ezt az egyszerû és finom fogást!