Mustáros-tejfölös csirkecsíkok kelbimbóval

2017-02-14

sponsored links


Munka után a legjobb a gyors vacsora. Télen nagy kedvenc nálunk a kelbimbó. Ezt a zöldséget pedig jól lehet variálni egy kis csirkével.  Na jó, bevallom hõsiesen, hogy ma kaptam két hátteret az ételfotókhoz a Fotohatterek.hu-tól ( www.fotohatterek.hu) és alig vártam, hogy kipróbáljam azokat is. Tehát a mai vacsora így kerül most a blogra! :-)

Elkészítési idõ: 40 perc
Hozzávalók 2 személyre: 

25 dkg kelbimbó
40 dkg csirkemell filé
2 dl tejszín
6 ek. mustár
1 kis pohár 20%-os tejföl (175 g)
1 dl víz
4 gerezd fokhagyma
8 ek. olívaolaj

frissen õrölt bors

4 evõkanál olívaolajat öntünk egy serpenyõbe, felforrósítjuk és a félbe vágott kelbimbókat gyakori kevergetés mellett megpirítjuk. Ízlés szerint megszórjuk sóval és õrölt színes borssal. Kiszedjük a serpenyõbõl a sült zöldségeket és félrerakjuk azokat. 

A serpenyõbe újból beleöntünk 4 ek. olívaolajat. Körülbelül 5 cm hosszú 1 cm széles csíkokat vágunk a csirkemellbõl. Ezeket a serpenyõbe rakjuk, megszórjuk sóval és õrölt színes borssal ízlés szerint. Kérgesre pirítjuk a húsokat. 

Hozzáadjuk a csirkemellhez a kelbimbókat, felöntjük tejszínnel és a vízzel, hozzákanalazzuk a mustárt és a tejfölt. Alaposan elkeverjük az egészet. A fokhagymákat fokhagymanyomóval beletörjük. 
Körülbelül 10 perc alatt összerotyogtatjuk az egészet és már tálalhatjuk is.

Rizzsel, kuszkusszal, quinoaval vagy csak éppen magában csipegessük el vacsorára ezt az egyszerû és finom fogást!

Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2017/02/must...

sponsored links

Keres?s