Mozzarellás zöldséges clafoutis

2015-05-01

sponsored links


A franciák közkedvelt étele a clafoutis, más néven tejes pite. Az eredeti clafoutis fekete cseresznyével készült, aminek még a magját sem szedték ki, de ma már bármilyen gyümölcsös és sós változatban is megtalálható. Az alap tészta recept hasonlít a palacsintához: tojást és cukrot kell tejjel, majd liszttel elkeverni. Fontos, hogy mindig a gyümölcsöt kell először a tálba tenni, amit előtte alaposan kivajazzunk, és erre öntjük rá a tésztát.
Most egy sajtos-zöldséges variációt sütöttem, nagy sikere volt. :) Bármilyen zöldséget használhatunk, frisset, fagyasztottat egyaránt. A friss zöldségeket nem kell külön előfőzni, elég, ha vékonyan felszeleteljük.
  • 4 tojás
  • 3,5 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • két maréknyi  zöldség: koktélparadicsom, cukkini, kelbimbó, pritamin paprika, gomba
  • 2 főtt burgonya
  • 20 dkg trappista vagy edami sajt ...

Folytatás a blogon ... feedproxy.google.com/~r/VerusKonyhja/...

sponsored links

Keresés




Gasztroblogok