Mozart golyó sütés nélkül (paleo)

2017-10-10

sponsored links





A párom szerint az idei év legfinomabb sütés nélküli desszertjét sikerült elkövetnem a hétvégén. Nem mondom, hogy nem pepecselõs egy kicsit, de az érte kapott dicséret mindenért kárpótol az biztos. :)

Hozzávalók 20 darabhoz:

az alaphoz:
dupla adag az itt található gyors marcipánból: 

továbbá:
a zöld réteghez 5 dkg darált zöld pisztácia
a barna réteghez 1-2 dkg kakaó
a világos réteghez 5 dkg darált mandula és pár csepp mandula aroma

a csokibevonathoz:
20 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé
1-2 evõkanál kókuszolaj

A marcipán negyedéhez hozzágyúrjuk a pisztáciát. 20 egyforma golyót készítünk belõle. A maradék marcipán feléhez hozzágyúrjuk a kakaót, a másikhoz pedig a mandulát és a mandula aromát. Mindkét masszát 20-20 részre osztjuk. A kakaós tésztadarabokat ellapítjuk a tenyerünkben, majd bevonjuk vele a pisztáciás golyókat. Ezután a mandulás masszával is ugyanígy járunk el és bevonjuk vele a már barna golyókat. Legvégül a kókuszolajjal együtt, vízgõz felett felolvasztott csokoládéba mártogatjuk. Kidermesztjük. A maradék csokoládét zacskó sarkába kanalazva, azon kis lyukat vágva díszítjük.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s