Moskauer

2022-12-29

sponsored links

 Azok a receptek, amik bev?lnak megosztom.

Minden ?vben a Daubnerben v?s?rolt Moskauert adtam el a nagy csal?di kar?csonyon, hogy azt ?n csin?ltam. Azt hittem ?rtik a po?nt, mert minden ?vben el?adtam a m?sort, anyu?kkal j?t nevett?nk. 

Id?n t?nyleg ?n k?sz?tettem ?s nagyon el?gedett voltam magammal. 

A recept eredetije:

https://www.mindmegette.hu/karacsonyi-klasszikusok-a-moszkauer-es-a-florentin-48623/#



A l?nyeg:

Hozz?val?k:

15 dkg dar?lt mandula, di? vagy mogyor?

15 dkg procukor

5 dkg vaj

1 dl habtejsz?n

1 csapott ev?kan?l finomliszt (2 dkg)

7-8 dkg eg?szen finomra apr?tott kand?rozott narancsh?j

A bevonathoz:

10 dkg csokol?d?

2 dkg vaj


Elk?sz?t?s: A hozz?val?kat - a liszt kiv?tel?vel - tapad?smentes l?bosba m?rj?k, alaposan elkeverj?k, majd k?zepes er?ss?g? l?ngon felforraljuk. F?lreh?zzuk a t?zhelyr?l, ?s azonnal hozz?keverj?k az ?tszit?lt lisztet. Kiss? h?lni hagyjuk.

A s?t?t 170 fokra el?meleg?tj?k. K?t, m?retes tepsit s?t?pap?rral bor?tunk.

A m?r langyos massz?b?l v?zbe m?rtott te?skan?l seg?ts?g?vel nagyj?b?l di?nyi halmokat porci?zunk az el?k?sz?tett tepsire, egym?st?l legal?bb 3-4 cm t?vols?gra. A kan?l v?zbe m?rtott h?t?val kiss? elegyengetj?k. Nagyj?b?l 12-15 perc alatt vil?gosra s?tj?k. Akkor k?sz?lt el, ha a halmok sz?pen elter?ltek, a sz?l?k csipk?zett mint?zatot ?lt.

A m?g meleg moszkauerek k?nnyen hajl?that?k, ?gy ha nem lettek volna szab?lyosak, a sz?lein ?vatosan kicsit igaz?thatunk is, de ?vatosan, mert k?nnyen t?rik.

A kiss? megszil?rdult lapokat lev?lasztjuk a s?t?pap?rr?l, ?s r?csra emelj?k ?ket ?gy, hogy mindegyiket megford?tjuk. A lapos, egyenes fel?k n?zzen felfel?. Amikor kih?ltek ?s megszil?rdultak, a csokol?d?t a vajjal g?z felett felolvasztjuk. Mindegyik lapocska tetej?t bevonjuk a csokol?d?val. Ha kedv?nk van, egy villa h?tulj?val hull?mvonalakat rajzolhatunk bele, ?gy nyerik el jellegzetes mint?zatukat.

Ha a csokol?d? is megszil?rdult, j?l z?r?d? f?mdobozba helyezz?k, az egyes r?tegeket s?t?pap?rral elv?lasztjuk egym?st?l.


Amire a k?sz?t?s sor?n felt?tlen?l ?gyelj?nk:

- Soha ne f?zz?k az alapanyagokat, ?pp csak forraljuk fel, ?s azonnal h?zzuk f?lre a t?zr?l ? ellenkez? esetben nagyon s?r?v? v?lik, neh?z lesz vele dolgozni, ?s nem s?l megfelel?en, a t?szta ugyanis nem tud sz?tter?lni! Ha m?gis ?gy j?rn?nk, adjunk hozz? m?g egy kev?s tejsz?nt ?s cukrot, forraljuk fel, h?ts?k le, ?s ?gy dolgozzunk vele tov?bb.

- Ha a massza t?ls?gosan foly?kony lenne, n?velj?k a hozz?adott liszt mennyis?g?t ? de ezt csak akkor tegy?k, ha m?r h?lni hagytuk, ugyanis a h?m?rs?klet cs?kken?s?vel s?r?s?dik a massza.

- Mindig tartsuk szem el?tt, ha korrig?lnunk kell, forraljuk ?jra az elrontott t?szt?t, ?s azt?n haladjunk tov?bb.



Folytats a blogon ... csajkaland.blogspot.com/2022/12/moska...

sponsored links

Keres?s