Moldáviai túrótorta

2011-08-20

sponsored links

Azon ritka torták közé tartozik, melyeket akárhányszor ismételhetünk meg, mindig örömmel fogadják. Köszönhetõ ez a légiesen könnyû túrókrém a linzerlap és a piskótalap közti savanykás sárgabaracklekvár, és a gyümölcs közti légies harmóniának. A moldáviai túrótortát nagyon régóta készítem a családi ünnepek alkalmával Lajos Mari receptje alapján, és már a menü bejelentésekor nagy elégedettséget és várakozást vált ki.

Ugyan az eredeti receptben az ajánlás szerint kész tortalapokat is használhatunk, úgy gondolom érdemes megsütni egy piskóta és linzer lapot hozzá, melyet akár két nappal elõbb is megtehetünk. A torta összeállítását mindenképpen a felhasználás elõtti napra (estére) javaslom tenni. Így harmonizálódnak az ízek, átitatódnak az alsó tortalapok a felsõ viszont olyan marad, mintha éppen akkor koronáztuk volna meg vele a tortát. A díszítést pedig közvetlenül a tálalás elõtt célszerû készíteni, amely lehet a benne lévõ gyümölcs, vagy kandírozott virágszirmok, porcukorral meghintve
Nálam leginkább bevált a litchi (licsi) és az ananász, lehet friss gyümölcsöt megfõzni, vagy konzervet használni hozzá. Ezeken túl gyümölcs terén a szezon, a fantáziánk, illetve az otthoni készleteink szabnak csak határt a gyümölcsválasztásnak.
8 standard szelet, amely egy ünnepi menü után még másfél két órával tálalva is 10-12 fõnek elegendõ.

Linzertésztalap ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2011/08/20/mold...

sponsored links

Keres?s